Sonia Choquette: Kako ćemo otkriti što je naša svrha?

Najčešće pitanje koje joj se upućuje jest ono o vlastitoj svrsi, kaže Sonia Choquette. To je nešto što ljude neprestano muči cijelo vrijeme, stoga nam ta poznata duhovna učiteljica želi pomoći da uđemo u tok svoje svrhe te da nas više ne muče misli o besmislenosti i traćenju života...

Svi mi imamo darove kojima možemo pridonijeti svijetu

Prvo što Sonia želi istaknuti jest da naša svrha nije nužno naša profesija, odnosno najbolji posao koji možemo dobiti. Upravo zbog miješanja toga dvoje mnogi ljudi imaju osjećaj da su "zapeli".

"Zapravo je vaša svrha dijeliti svoje darove i svi imamo određene duhovne darove. Stoga kada dijelimo svoj dar – svejedno činimo li to profesionalno ili samo s prijateljima i obitelji ili s ljudima koje svakodnevno susrećemo – i znamo da je to naš dar i sretni smo što ga dijelimo, tada taj osjećaj svrhe postaje zadovoljavajući."

Misija svake duše

Razmislite zato o svojim darovima, potiče nas Sonia Choquette i navodi primjere: možda imate dar komunikacije, ili dar slušanja, ili pak dar da se osjećate uzemljeno i da možete pomoći drugim ljudima da se osjećaju tako, ili možda imate dar strateškog razmišljanja, ili dar da druge možete utješiti, ili dar kreativnog izražavanja...

"Sva ideja naše svrhe jest da svi imamo određene darove i želimo njima pridonijeti svijetu – jer to je dio misije naše duše." Zato to trebamo odvojiti od svoga posla i razmisliti radimo li dovoljno na tome i jesmo li dovoljno samopouzdani da to možda pretvorimo u svoju profesiju ili svoj poziv, ili će to biti nešto što ćemo raditi "sa strane". Svejedno za što se od toga odlučimo, motivacija je – "Želim podijeliti svoje darove".

Izvor: Facebook page Sonia Choquette  

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci