Probudite snagu žene u sebi

U društvu u kojem su muške karakteristike poput kompetitivnosti, dominantnosti, dokazivanja, agresivnosti, upornosti ili ambicije vrlo cijenjene, žene lako gube doticaj s prirodnom ženskom esencijom i kompenziraju je muškom...

Osjećate li da imate potrebu osloboditi potisnutu energiju žene u sebi i vratiti je u ravnotežu, iskušajte nekoliko sljedećih savjeta autora knjige The Athena Doctrine: How Women and the Men Who Think Like Them Will Rule the Future. Njeni autori John Gerzema i Michael D’Antonio tvrde da svijet želi i treba žensku energiju (brižnost, empatiju, suradnju, strast, dobrotu, plemenitost...). Evo nekoliko načina kako je probuditi:

1. Usporite! Ne možete osjetiti žensku energiju dok radite 100 na sat. Nužno je da svaki dan ostavite pola sata samo za sebe da biste se ponovo spojili sa ženskom snagom u sebi. Pokušajte se povezati sa svojom intuitivnošću ne radeći ništa – samo u miru i tišini osluškujte svoje srce. U tome vam uvelike može pomoći meditacija. Za početak, bit će dovoljno i samo pet minuta dnevno.

2. Identificirajte izvor snage! Pitajte se: „Kako se ponašam?“ Često živimo kao da smo na autopilotu, potpuno smo otuđeni od svog izvora snage. Primjerice, žena koja vjeruje da se ponaša kao pravi primjer poslovnog čovjeka s druge je strane potpuno neautentična kad je u pitanju njezino prirodno, žensko stanje. Dobro razmislite odakle potječe vaša snaga?

3. Razmislite koje bi vam karakteristike, ženske ili muške, najbolje služile. Koristite li ženske osobine poput ranjivosti, empatije i suosjećanja ili se čvrsto oslanjate na muške osobine poput vođenja, autoritativnosti i neovisnosti? Možda ste izgubili doticaj sa svojom kreativnom strašću dok radite u korporativnom svijetu u kojem se više poistovjećujete s muškim crtama u sebi. Umorni ste od toga da stalno budete jaki i neovisni te sve što vam je potrebno jest pokazati svoju ranjiviju stranu i tražiti nečiju podršku. Razmislite kakve su vam osobine potrebne u vašem životu i koje će vam od njih pomoći da stupite u kontakt sa svojom ženskom energijom.

U otkrivanju i ponovnom povezivanju sa svojom ženskom snagom mogu vam pomoći neki od sljedećih rituala…

  • Stvorite ženski krug. Njegujte žensko zajedništvo koje smo nekoć brižljivo održavale, u kojem god obliku želite. To može biti grupa prijateljica s kojima ćete šetati po parku, druženje uz čaj u lokalnom kafiću, obilježavanje punog Mjeseca, književni klub... Da bismo njegovale žensku energiju, moramo joj dati prostora, vremena i poštovanja. No, prije svega, moramo sami sebi dati dopuštenje da se ženstvena strana u nama oslobodi.
  • Prakticirajte aktivnosti koje odaju počast ženi u vama. Napravite oltar ženstvenosti, meditirajte, pjevajte, crtajte, plešite, šećite, plivajte, njegujte svoje tijelo, stvarajte! Počinite s bilo čime što vas motivira.

 

Pročitajte i:

Dolazi li vrijeme vladavine žena?

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci