Primjećujete li znakove koje vam šalje život

Život nam neprestano šalje znakove, da bi nas uputio na pravi put, spasio nam život, upoznao nas s "pravom" osobom, olakšao donošenje odluke... Pitanje je, znate li prepoznati i poslušati njegove poruke?

Slučajnosti ne postoje

Jednom prilikom šetala sam Trgom do kolegice i prošla kraj onog prolaza prema Dolcu gdje se uvijek nalazi prekrasno cvijeće i svaki puta kada tamo prođem obavezno kupim neko cvijeće za doma, no taj dan mi se žurilo i pomislila sam kako ću ga kupiti u povratku. Kada sam se vraćala, počela je padati kiša, a auto mi je bio u dosta udaljenoj garaži pa sam morala preskočiti kupovinu cvijeća.

Žureći prema autu, spuštala sam se stepenicama u garažu i na jednoj od etaža ispod mojih nogu bio je predivan narančasto crveni gerber, potpuno svjež. Osvrnula sam se oko sebe, nije bilo nikoga tko je nosio cvijeće, sagnula sam se, osmjehnula radosno poput djeteta i ponijela ga sa sobom, misleći pri tom 'Kako je lijepo pronaći cvijet, kad ga već nisam imala priliku kupiti.'

Već sam se puno puta uvjerila kako slučajnosti ne postoje i kako se baš u pravom trenutku pojavljuju znakovi koji mi potvrđuju da se nalazim upravo tamo gdje treba. Za sve u životu postoji pravi 'tajming' kako kaže i stara poslovica "Kada je učenik spreman, pojavi se učitelj".

Podržavajuće poruke duhovnih vodiča

Ono što sam naučila o sebi i životu kroz sve svoje edukacije kao i rad s ljudima, jedno je predivno putovanje koje me uvijek vodi prema nečem višem od onog što vidimo i primjećujemo. Kroz sve to, a posebno kroz meditaciju i rad na sebi postajemo, uistinu, puno svjesniji sebe, svog postojanja, funkcioniranja života i trenutka u kojem se nalazimo i upravo tada primjećujemo puno više od onog uobičajenog.

Potrebno je samo zastati na trenutak i pogledati oko sebe, osjetiti prisutnost, kako neki to kažu 'više sile' ili jednostavnije, a meni puno draže – duhovnih vodiča i anđela čuvara, koji nas uvijek prate na našem putu kada im vjerujemo i dopustimo da nas podrže i vode. Moguće da će nekima od vas ovo zvučati neobično ili čudno, no ipak ću reći kako svaki dan, dobijem poruku da su ovdje i da me podržavaju.

Sigurno ste primijetili kako se sve više ljudi okreće duhovnosti, pronalaženju nekog dubljeg smisla postojanja i životne svrhe te nerijetko molimo ili samo tražimo znak koji će nam pomoći u nekoj određenoj situaciji. I vjerujem da se to svaki put i dogodi samo što ponekad nismo u stanju osvijestiti što je to točno bilo.

Znakovi su posvuda

Vjerujem da svatko od nas ima mogućnost primiti znak, samo je pitanje da li smo otvoreni prema porukama koje su nam poslane. Često zbog naših strahova, negativnih uvjerenja, loših iskustava i nemogućnosti vjerovanja ili pak vječitog pitanja 'što će drugi reći ili pomisliti' ostajemo zakočeni i zanemarimo znakove koji se nalaze ispred nas i pokušavaju nam pomoći.

Kada bi samo malo postali svjesniji onog trenutka u kojem se nalazimo, kao na primjer, kad hodamo ulicom da obratimo pažnju na svoje korake, disanje, stanje u kojem se nalazimo, zvukove koji nas okružuju, boje, ljude, životinje, prirodu... – primijetili bismo koliko je ljepote svuda oko nas. No, uvijek smo u nekoj žurbi, na mobitelima, jurimo i ne primjećujemo, a znakova je posvuda.

Sigurno vam se dogodilo da u nekom određenom trenutku svog života čujete pjesmu koja vas podsjeti na neki događaj ili neku osobu i ta vam se osoba javi ili shvatite što vam je ta osoba govorila ili vi njoj i zašto je baš tada bila u vašem životu. Osim toga, koliko puta ste primijetili pero ptice ispred vaših nogu, latice ruže, oblak u obliku anđela ili srca, natpis u trgovini, na reklami ili majici koji vam govori upravo ono o čemu već duže mislite ili vas muči?

Biti u trenutku


I baš kada razmišljate koju odluku donijeti, listate novine ili neki časopis i prvi naslov koji vam upada u oči je nešto poput: "Pravi je trenutak da krenete u ono o čemu već duže razmišljate!". Upravo to su ti znakovi koji nikako nisu slučajni. A da biste naučili vidjeti znakove života, trebate samo naučiti primjećivati, biti u trenutku u kome ste i tada ćete zasigurno razumjeti ono što vam život stavlja na put.

Mnogo se puta ti isti znakovi pojavljuju kako bi nam pomogli da izbjegnemo neku nesreću, poput toga da se vraćamo kući jer smo nešto zaboravili i na kraju shvatimo da smo krenuli u planirano vrijeme upravo bi bili u sudaru koji se dogodio nekoliko trenutaka kasnije.

Život vas podržava

Nije uvijek moguće objasniti, ali onog trenutka kada to doživite, potpuno vam je sve jasno i počnete gledati drugačijim očima na sve što se događa oko vas. Zato je potrebno utišati svoje misli kako bi čuli, vidjeli i osjetili znakove koji se nalaze na vašem putu.

Vjerujte, doživite, osjetite i budite prisutniji 'ovdje i sada' jer tako dopuštate svojoj intuiciji da vas vodi kao i svojim vodičima da budu tu za vas. I budite sigurni da vas život uvijek voli, podržava i brine za vas i tek tada ćete osjetiti ljepotu života u potpunosti.

Life coach Mirjana Petković, www.mirjanapetkovic.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci