Priča o čovjeku koji je prodao sva materijalna dobra i dostigao stanje sreće

Novo izdanje legendarnog „Redovnika” stiglo je u knjižare

Robin Sharma

Robin Sharma

Kretanje prema naprijed, prema nečem boljem i cjelovitijem

Na ovim smo stranicama više puta pisali o knjigama popularnog autora Robina Sharme. Njegovi „Budni u 5” objavljeni su na hrvatskom prošle godine te i dalje čvrsto drže vrhove top lista. Sada je, čini se, došlo vrijeme ponovnog izdavanja ostalih uspješnica koje su nekoliko godina bile nedostupne.

Izdavač je reizdanjima krenuo od „Redovnika koji je prodao svoj Ferrari”, a u svibnju nam stiže i „Svetac, surfer i direktorica”. Plan je ambiciozan, ali usklađen sa Sharminim naukom. Jer, sve što Sharma piše potiče na kretanje prema naprijed, prema nečem boljem i cjelovitijem.

Čitatelji „Kluba” naići će na sličan koncept u ovom djelu. Naime, radi se o romanu u kojem prevladavaju zanimljivi dijalozi u koje je uključeno učenje o motivaciji i načinima za ostvarivanje zapostavljenih snova. Stil pisanja krakteristično je živahan i poticajan.

Odvjetnici (đavolji)

U glavnim su ulogama odvjetnici. Ta se djelatnost nalazi na suprotnoj strani duhovnosti barem toliko koliko i poslovna sfera. Odvjetnici su utjelovljenje sirove ambicije i života sazidanog od laži i nemorala. To nikako nisu predrasude, što će vam potvrditi mnogi ljudi koji su imali sudski proces. Medijske objave koje svakodnevno čitamo ne odmiču nas od tog zaključka.

Dakle, naši odvjetnici. Radi se o dva vrhunska čovjeka koji se smatraju kremom i o kojima bruji cijela branša. Julian Mantle – i centar transformacije u knjizi –  stariji je muškarac koji je u svojem poslu postigao doslovno sve. No već na početku knjige saznajemo da je doživio težak srčani udar te da je jedva preživio.

Sve nam priča mlađi kolega John kojemu je Julian bio uzor i mentor. Od Johna saznajemo zanimljive pojedinosti iako Julian ostaje veliki misterij. Tu tajnovitost podupire činjenica da je Julian, nakon što se jedva oporavio, jednostavno napustio odvjetničku karijeru, prodao sve što ima – i nestao. Otišao, ispario.

Novi Julian

Kamo je otišao i zašto? Kako se uspio odvojiti od svega što je u životu stvorio, bacivši postignuto u vjetar? Čak i svoj crveni Ferrari!

Kada se Julian ponovno pojavi (ukaže bi bio prikladniji izraz), bit će to pravi šok za Johna koji će ga jedva prepoznati. Da, čovjek koji mu je ušao u ured sliči Julianu, ali ovaj puca od zdravlja i izgleda mnogo mlađe. Što se događa, je li poludio od količine posla i stresa? Nikako. Taj mladi, energični čovjek jest Julian, ali novi, onaj koji je prošao duboku osobnu transformaciju.

Sustav koji sami možemo slijediti želimo li postići uspjeh

U nastavku knjige slijedi Julianova priča koja se kreće od čudesne do nevjerojatne, a tijekom te jedne noći u kojoj se dvojica starih znanaca zavaljeni u fotelje otiskuju na filozofsko putovanje u srce mudrosti Istoka, John će saznati sve što mu je potrebno da se riješi tereta koji mu je na leđima i da poput lista na povjetarcu odleti u zemlju stvarnog uspjeha i ispunjenja.

Julian, naš „redovnik koji je prodao svoj Ferrari”, neće štediti riječi objašnjavajući Johnu kako da i sam ostvari sve što mu treba za istinski život. Navodeći brojne tehnike – složene od temelja prema gore – Julian nam nudi sustav koji sami možemo slijediti želimo li postići uspjeh koji nas neće povući na dno već nas vinuti u nebo. (Koncept, 129,00 kn)

redovnik knjiga

Branko Matijašević

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci