Video: Pretvorite životne ožiljke u ljepotu svog bića

Bez obzira na to koliko netko izgleda sretno ili uspješno, svatko od nas duboko u sebi nosi skrivene emotivne ožiljke. Umjesto da dopustimo da nas ti ožiljci slome, Sean Buranahiran, najpoznatiji tajlandski influencer društvenih mreža s više od 1,6 milijuna pratitelja na Facebooku, kaže da trebamo pronaći način da nas osnaže

Budite ponosni na svoje ožiljke

"U Japanu kada se razbije zdjela, ljudi je ponovno sastavljaju tako da je između krhotina ispune zlatom koje tvori na njoj prekrasne linije. To naglašava ljepotu nečega što je bilo slomljeno. Japanci vjeruju da nešto što pretrpi štetu ima svoju prošlost i to ga čini još ljepšim.

Tako je i kod ljudi. Sve što ste proživjeli ili upravo proživljavate ne čini vaš život ružnijim, iako se možda tako čini dok se to zbiva. Na vama je da odaberete hoćete li svoje teškoće obojiti zlatom i učiniti ih prelijepima. Vi niste slomljeni toliko da se ne biste mogli popraviti. Možete ustati, naučiti nešto iz onoga što vam se dogodilo i postati bolja osoba upravo zbog te bitke kroz koju ste prošli.

video Sad se mogu nositi sa svim što mi život nosi

Možete nositi svoje ožiljke ponosno kao da su ordeni časti koji govore "Pogledaj što sam sve proživio. To me učinilo osobom kakva sam danas. Ja se sada mogu nositi sa svime što mi život nosi."

Nitko nije imao savršen život i nitko ga nikada neće imati. Na nama je da odaberemo hoćemo li krhotine obojiti zlatom i učiniti ih prekrasnima.

Ne sramite se onoga što vam se dogodilo jer se sve događa s razlogom. Dokle god se žalimo, negiramo i ne prihvaćamo ono što nam se dogodilo, dotle nam to ne koristi.

Kada to prihvatimo i shvatimo što je u toj poteškoći bilo korisno za nas, tada bojimo svoje krhotine zlatom, pretvarajući nešto što je moglo biti ružno u nešto prelijepo i nadahnjujuće.

Kada je ono kroz što ste prošli nadahnuće drugima, onda je vrijedilo. Ne razmišljajte o tome kako je nekad bilo. Jednom je netko rekao: "Svaka sljedeća razina tvog života zahtijevat će novog tebe", a to znači slomiti se da biste mogli postati nova verzija sebe", kaže Sean Buranahiran.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci