Potaknite promjene u svom životu

Sherre Hirsch, žena rabin, duhovna savjetnica i autorica uspješnih knjiga o samopomoći za časopis O magazine podijelila je tri jednostavna savjeta za poticanje promjena u vlastitom životu…

1. Promijenite pogled

U židovskoj tradiciji postoji priča o čovjeku koji se pun očaja obratio rabinu: “Ne mogu više ovako. Imam suprugu i kuću punu djece – ne mogu se nositi s time.“ Rabin mu je odgovorio: “Dovedi svoje piliće u kuću da žive s vama.“ Zatim mu je rekao neka u kuću dovede i kozu. A zatim i kravu.

Kada je čovjek počeo potpuno silaziti s uma, rabin mu je rekao da sve životinje pusti van. Idućeg dana čovjek je ponovno došao rabinu i rekao: ”Život je tako lijep!“ Naravno, njegov je život bio potpuno isti kao i prije. Jedina stvar koja se promijenila bio je njegov pogled na situaciju.

2. Krenite polako

Bog je stvaranje svijeta započeo vjetrom – kao da je duboko udahnuo. To je bilo nešto tako jednostavno, ali taj je udah Bogu omogućio da tamu pretvori u svjetlost.

3. Vjerujte

Ljudi često ne mogu odlučiti jer smatraju da ishod neće biti savršen. Kada bismo riječ savršeno maknuli iz vokabulara, mogli bismo iscijeliti svijet. Možda nećete dobiti upravo ono što želite, ali ova će vas odluka dovesti do sljedeće i jednog ćete dana doći do situacije kada ćete reći: “Sada to sve ima smisla.“ Sve ovisi o vjerovanju, što nije isto što i optimizam. Optimizam je vjerovanje da će sve biti dobro. Imati vjeru znači ostati u igri.

Izvor: Oprah.com

Pripremila Tena Ožegić

Ostali članci