Otkrijte što stvarno želite

Ako, bez obzira na svoju dob, još ne znate što istinski želite od života, niste jedini. Tisuće ljudi, ako ne i milijuni, koračaju svijetom bez svoje misije. Spadate li u one koji ne žele provesti čitav život u beskonačnom lutanju, ovih sedam savjeta će vam pomoći da otkrijete što je to što vi uistinu želite...

Budite sebični

Ne možete točno otkriti što želite u životu ako stalno žrtvujete svoje vrijeme i snove zbog drugih ljudi. Morate sebe staviti na prvo mjesto. Zapitajte se: Da nisam vezan za svoj posao, obitelj, prijatelje (ili nešto drugo) što bih radio upravo sada? Muči li vas grižnja savjesti ako stavite sebe ispred svih ostalih, sjetite se - ako vi to ne učinite, nitko drugi neće.

Ne žalite ni za čime

Ovo je vaš život. Vrijeme je da ga živite točno onako kako želite. Ako stalno žalite zbog nečega što ste učinili ili niste učinili u prošlosti, ne možete ići naprijed. Živite u sadašnjosti i svoje namjere usmjeravajte prema budućnosti.

Otkrijte što vam je potrebno

Ponekad je teško shvatiti što zapravo trebamo. Sjednite i razmislite, što vam je najpotrebnije. Je li to vaša obitelj? Sloboda da izrazite sebe? Ljubav? Financijska sigurnost? Nešto drugo? Možete sastaviti listu svojih prioriteta. Također razmislite o nasljeđu koje želite ostaviti iza sebe.

Odredite što vas smeta

Promislite i točno odredite, što je to što vas uzrujava. Nemojte samo reći da mrzite svoj posao. Priznajte sebi što točno u vašem poslu ne volite. Je li to vaš nadmeni šef, prekovremeni sati rada ili premala plaća? Ili sve navedeno? Što od toga možete promijeniti ili popraviti? Koliko stvarno želite mijenjati nešto?

Odredite što vas istinski usrećuje

Vaša sreća je izvor svih vaših želja. Uzmite si nekoliko minuta da razmislite što vas stvarno čini sretnim. Jesu li to putovanja? Provođenje vremena s djecom? Tvrtka koju vodite? Vaš partner? Financijska sloboda? Kada otkrijete što vas najviše usrećuje, dobit ćete prilično jasnu ideju o tome čemu trebate težiti u svom životu.

Podijelite s drugima

Ne zadržavajte svoje ciljeve i želje samo za sebe. Izrazite ih. Kažete li ljudima koji su vam bliski što nastojite postići, vrlo vjerojatno će vas podržati i dati vam nove ideje.

Budite pozitivni

Život se ne odvija uvijek onako kako bismo mi htjeli. Nemojte se osjećati poraženo ako vaši planovi ne uspiju. Preuzmite kontrolu i umjesto da očajavate, učinite najbolje što možete da se prilagodite promjenama. Stići ćete do svog cilja kad tad. Ovo je samo mali, trenutni zaobilazak. Ponekad, sve što vam je potrebno je - pozitivan stav.


www.lifehack.org

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci