Okružite se ljudima koji podržavaju vaše snove

Evo kako ćete ih prepoznati...

Kad želimo u život unijeti pozitivne promjene ili ostvariti svoje snove, vrlo je važno okružiti se ljudima koji će nas u tome podržati. Kako pronaći takve osobe, one koje promatraju život kao igru vrijednu rizika, savjetuje life coach Kate Swoboda u knjizi The Courage Habit.

Autorica otkriva kako ćete takve osobe prepoznati po tome što će: otvoreno pokazivati svoju ranjivost – priznat će da im je neke stvari teško obaviti, a neće se pretvarati da su savršeni; bit će optimistične i fokusirane na pronalaženje rješenja umjesto na samosažalijevanje; umjesto savjeta iskazat će razumijevanje i empatiju kad vas nešto uzruja; bit će suosjećajni – neće ogovarati, kritizirati ili osuđivati, ni vas ni druge; prakticirat će blagost – neće vam reći da zaboravite svoje probleme, nego će vas potaknuti da radite u korist vaše dobrobiti.

Kad takvu osobu pronađete, a sigurni smo da je zaslužujete, stvorite prijateljski odnos podrške s njom jer će vas takav prijatelj bodriti u postizanju zacrtanih ciljeva i iskreno se radovati vašem uspjehu.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci