Obilje dolazi onome tko ga već ima?

Pokušajte ovo činiti dva tjedna i promatrajte kako se vaš život naočigled mijenja

Mjerom kojom mjerite, vama će se zauzvrat mjeriti

Princip je jednostavan: što god mislite da ljudi vama uskraćuju – poštovanje, zahvalnost, pomoć, brižnost ili nešto drugo – dajte to njima.

Nemate to? Onda se jednostavno ponašajte kao da imate i doći će vam. Ubrzo nakon što počnete davati, počet ćete primati. Ne možete primiti ono što niste dali. Davanje uvjetuje primanje. Ako mislite da vam svijet nešto uskraćuje, imajte na umu da vi to zapravo već imate, ali tome ne dopuštate da teče, stoga ne vidite da to imate. Tako funkcionira obilje.

Međuovisnost zakona davanja i primanja jasno se očituje u Isusovim riječima: „Dajte i bit će vam dano. Dobra mjera, nabijena, natresena, preobilna, dat će se u krilo vaše jer mjerom kojom mjerite, vama će se zauzvrat mjeriti.” - Luka 6,36-38

Što sada mogu dati? Kako mogu pomoći ovoj osobi?

Izvor obilja nije izvan vas, on je dio onoga što vi jeste. No, trebate početi biti zahvalni za obilje koje je oko vas i priznati ga. Opažati veličanstvenost života i svega što vas okružuje. Osjećati toplinu sunca na svojoj koži, vidjeti ljepotu cvijeta, osjetiti slatkoću sočnog voća koje zagrizete, doživjeti toplu ljetnu kišu...

Život je obilje prisutno na svakom koraku. Opažajući obilje koje vas okružuje, oživljavate obilje koje leži unutar vas. Dopustite mu da teče, pustite ga van.
Kad se osmjehnete neznancu na ulici, već se događa malo davanje energije. Samo nastavite davati. Zapitajte se: „Što sada mogu dati? Kako mogu pomoći ovoj osobi?”

Ne trebate ništa posjedovati da biste osjećali obilje, ali ako ga osjećate duboko unutar sebe, stvari će vam sasvim sigurno dolaziti. Obilje dolazi samo onima koji ga već imaju. To se može činiti nepravedno, ali nije. To je univerzalni zakon.

Izvor: www.onsciousreminder.com

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci