Novac - to ste vi. Poboljšajte financijsku situaciju

Ako imate bilo kakvih problema s novcem, pred vama je najpraktičniji vodič za njihovo rješavanje iz pera naše drage suradnice quantum coacha Jasne Šafar. Nema više nikakva razloga (ni opravdanja!) da živite u deficitu

Već neko vrijeme pokušavate poboljšati financijsku situaciju, ali ne uspijevate: novac vam jednostavno "curi" i uvjereni ste da za vas nema boljeg sutra? Ili ste pak u financijski dobroj situaciji, ali se neprestano bojite da će se dogoditi neka katastrofa i da ćete izgubiti financijsku "moć"? Ovakve situacije dva su polariteta vezana uz financije, a rješenje je u navigaciji unutarnjim svijetom i fokusiranjem na ono što trebamo promijeniti, a to su uvjerenja. Jednostavno trebamo shvatiti da moramo zaroniti u sebe i koncentrirati se na odnos sa samim sobom. Evo zašto.

Što je novac?

U fizičkoj formi koju raspoznaje naš um, novac je sredstvo razmjene u obliku novčanica i sličnih formi vrednovanih brojkama. No ja vam neću govoriti o fizičkoj, nego o energetskoj komponenti novca o kojoj nigdje ne učimo, ali to znanje posjedujemo na dubljim razinama, samo nam ga je teško otkriti i primijeniti.

Kao i sve ostalo, novac je vibracija. Naša se vlastita vibracija odražava, među ostalim, kroz financijsku energiju, točnije kroz novac. Da bismo se kostruktivno odnosili prema financijama, potrebno je ostvariti konstruktivan odnos sa samim sobom. To znači da svoju trenutnu vibraciju trebamo podesiti na vibraciju unutarnjeg znanja, odnosno svog iskonskog potencijala koji nam omogućava manifestiranje financijske stabilnosti, slobode i moći.

Uobičajena uvjerenja o novcu

Podizanje vibracije postižemo promjenom uvjerenja koja nam onemogućavaju da se povežemo s unutarnjim znanjima, ne samo o odnosu prema financijama, nego i ostalim odnosima u životu. Naša su uvjerenja "oklop" koji nas sputava i ograničava te kontinuirano, svake sekunde, determinira našu realnost. Evo nekoliko uobičajenih uvjerenja o novcu, koje smo nesvjesno usvojili tijekom života:

· Novac je loš.

· Novac kvari ljude.

· Bogati ljudi su zli.

· Novac je izvor svih zala.

· Da bi zaradio novac, moraš teško raditi i mučiti se.

· Moraš se roditi u bogatoj obitelji da bi imao novca.

· Novac pripada samo nekolicini najmoćnijih.

· Dosta mi je i malo.

· Bojim se izgubiti novac.

· Ako izgubim novac, ostat ću bez moći.

· Nitko me ne prihvaća ako nemam novca.

· Novac je jedina moć koja mi omogućava da živim.

· Ne mogu živjeti bez novca. Umrijet ću.

· Itd. Popis uvjerenja je nepregledan, ali vi imate moć zaustaviti njihov rast i promijeniti ih.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci