Neka tvoja vjera bude snažnija od straha i još 6 savjeta koji mijenjaju život

Savjeti autorice bestselera koji će vam pomoći da prestanete sumnjati u svoje sposobnosti i započnete živjeti nevjerojatan i ispunjen život

Ti si faca

'Ti si opasna faca' (You Are a Badass) autorice Jen Sincero donosi nam osvježenje i vedrinu u svijet samopomoći. Bez dlake na jeziku, Jen nam kroz 27 poglavlja prenosi osobno, živo iskustvo vlastite promjene uz obilje praktičnih savjeta i jednostavnih vježbi. Neposredni ton autorice, odličan smisao za humor i neuljepšane priče iz njezina osobnog života daju ovoj knjizi stvaran okus.

Transformacija Jen Sincero iz nezadovoljne osobe koja živi u iznajmljenoj garaži do samouvjerene i uspješne žene, coacha za uspjeh i bestseler autorice, svakako je motivirajuća. Ako su vas uspjeli uvjeriti da je prosječan život najbolje što ste mogli dobiti, Jen će vas sigurno razuvjeriti.

1. Prepoznaj i promijeni negativna uvjerenja o sebi, drugima, odnosima, vezama i novcu koja te sabotiraju u pokušajima da ostvariš svoje ciljeve ili jednostavno uživaš u životu. Nauči jasnu razliku između podsvjesnog i svjesnog uma te dovedi svoja pozadinska uvjerenja pod kontrolu. Usmjeravanjem svjetla na podsvjesne ograničavajuće sadržaje oslabljuješ njihovu moć nad tobom.

2. Poveži se s beskonačnim izvorom energije. Da bismo se usmjerili u željenom pravcu, nije dovoljno tek povisiti svoju energiju ili vibraciju. Važno je uskladiti energiju s onim što želimo te odlučno djelovati kako bismo dobrim stvarima dopustili ulazak u naš život.

3. Neka tvoja vjera bude snažnija od straha. Ako vjeruješ kako živimo u podlom Svemiru, onda je posve logično da ti život kakav želiš nije dostupan. No ako naučiš vjerovati kako živimo u dobrohotnom Svemiru, čak i kad je sve neizvjesno, otvaraju ti se vrata za nevjerojatne prilike. Kad prekineš s kreativnim opravdanjima zašto nešto ne možeš, shvatit ćeš da kreativnost ima i svoju pozitivnu stranu. Možeš sve.

4. Budi prisutan. Obrati pozornost na ogromnu količinu vremena koje posvećuješ prošlosti i budućnosti dok život prolazi pored tebe. Nauči kako prekinuti vrtjeti pjesmice poput „zašto, ah, zašto“ ili „što bi bilo kad bi bilo“. Što više vremena provodiš u sadašnjem trenutku, život će ti biti bogatiji.

5. Prepusti se. S obzirom na to da živimo u društvu koje se temelji na strahu, možda se nikad dosad nisi odvažio skočiti u nepoznato. Čak i ako jesi, možda su te proglasili neodgovornim ili sebičnim. Prestani skupljati tuđa odobrenja i potvrde. Napravi veliki korak naprijed bez obzira na strah ili neodobravanje drugih. Osim toga, život može biti i zabavan ako mu dozvoliš.

6. Stavi sebe na prvo mjesto. Ako si jedna od onih osoba koje uvijek stavljaju druge ispred sebe, vrijeme je da konačno počneš stavljati sebe na prvo mjesto. Ako vodiš računa o sebi, ne znači da si sebična osoba, samo si sretnija osoba. Ako netko s tim ima problem, možda je vrijeme da oslobodiš prostor u svom životu za neke nove ljude. Na primjer, one koji će ti se radovati čak i kad im nisi cijelo vrijeme na raspolaganju. Tvoj život je tvoja zabava.

7. Voli sebe. Dok još možeš.

Branko Matijašević

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci