Najbolji način da zahvalimo Bogu je...

Melody Beattie jedna je od onih autorica priručnika samopomoći koju je učio težak životni put. Zlostavljana u djetinjstvu, u ranoj mladosti počela konzumirati alkohol i droge, bavila se sitnim kriminalom, ali nakon odvikavanja doživjela je potpunu duhovnu preobrazbu. Počela je pomagati drugima i nije posrnula ni kad je izgubila sina. Melody je odlučila na temelju vlastitih iskustava pomoći drugima da pronađu nadu. Ovaj kratak tekst podsjeća nas na dragocjenost života i neopisivu snagu koja se nalazi u svima nama...

Život je čudo

Jeste li svjesni da je svaki novi dan dragocjena prilika? Razmislite. Obratite pozornost na sve lekcije koje možete naučiti. Na načine na koje možete sudjelovati u vlastitom rastu. Pogledajte kako vas Bog drži za ruke i usmjerava na pravi put, nudeći vam prave prilike u pravom trenutku i šalje vam prave ljude na put.

Možete osjećati. Možete dotaknuti. Možete plakati od očaja i razdragano se smijati. Možete zbijati šale. Možete plakati dok gledate film. Možete jecati navečer kad legnete u krevet, a zatim se ujutro probuditi svježi.

Možete okusiti naranču, limun, mango, a zatim detaljno opisati kako se to voće razlikuje okusom. Možete pomirisati cvijet. Možete primiti prijateljičinu ruku i osjetiti kako drhti od straha.

Zahvalite...

Možete posrnuti i pasti, osjećati se napušteno, a već idućeg trenutka razumjeti lekcije koje ste u tome trebali naučiti. Možete iskočiti iz zrakoplova, osjetiti nježan dah voljene osobe i priviti dijete na prsa.

Možete čekati i zahvaliti Bogu kasnije.

Ali možete mu zahvaliti i odmah.

Možda je najbolji način da zahvalite Bogu taj da svaki dan živite punim plućima.

Bože, pomozi mi da iskoristim ovu priliku, da ovaj život koji mi je dan, živim najbolje što mogu.

Izvor: melodybeattie.com

Pripremila Tena Ožegić

Ostali članci