Louise Hay: Sreća je u tebi

Svatko je od nas stvoren kao predivan i voljen izraz života. Život čeka da se otvorimo prema njemu kako bismo osjetili da smo vrijedni svega dobrog što nam nudi, kaže najpopularnija autorica self-help knjiga na svijetu...

Svi smo jedinstveni

Ovdje sam kako bih naučila bezuvjetno voljeti sebe i ljude oko sebe. Bez obzira na to što su svi ljudi mjerljivi po nekim osobinama, postoje mnogo važnije stvari od tih obilježja. Nemjerljiv dio mene je ono mjesto gdje se nalazi moja snaga. Uspoređujući se s drugima, osjećam se ili superiorno ili inferiorno, nikada upravo onako kakva istinski jesam. To je potpuni gubitak vremena i energije.

Svi smo mi jedinstvena, prekrasna bića i svatko je od nas drukčiji i poseban. U svojoj se nutrini povezujem s jedinstvenim osjećajem vječnog Jedinstva koje sam ja i koje smo svi mi.

Tko si ti? Zašto si ovdje? Koja su tvoja životna uvjerenja? Tisućama su se godina odgovori na ovo pitanje mogli naći jedino tražeći ih iznutra. No što to znači?

Vjerujem da je u svakome od nas Snaga koja nas ljubavlju može usmjeriti do savršenog zdravlja, savršene veze, savršene karijere i donijeti nam blagostanje u svakom smislu. Kako bismo dobili sve to što želimo, moramo vjerovati da su moguće.

Nakon toga moramo biti voljni otpustiti obrasce u našim životima koji stvaraju uvjete koje ne želimo. Ovo postižemo posežući u svoju unutrašnjost i povezujući se s Unutarnjom Snagom koja već zna što je najbolje za nas. Ako smo voljni svoje živote predati u ruku ovoj unutarnjoj Snazi, Snazi koja nas voli i održava, možemo stvoriti bolji život za sebe.

Vjerujem da naš um uvijek povezan s jednim beskrajnim umom, stoga su nam sve znanje i mudrost uvijek dostupni. Povezani smo s tim beskonačnim umom, Univerzalnom snagom kroz iskru unutarnjeg svjetla. Ta univerzalna snaga voli sva svoja stvorenja.

Ta je snaga usmjerena za dobro i ona određuje sve u našem životu. Ona ne zna za mržnju i kažnjavanje. Ona je čista ljubav, sloboda, razumijevanje i suosjećanje. Jako je važno svoje živote usmjeriti prema svojem višem biću, jer kroz njega primamo dobro.

Potpora unutarnje Snage

Moramo razumjeti da imamo mogućnosti koristiti tu Snagu na bilo koji način. Ako odaberemo živjeti u prošlosti i stalno iznova proživljavati sve negativne situacije, tada ostajemo zatočeni u mjestu.

Ako svjesno odlučimo da nećemo biti žrtve prošlosti i trudimo se stvoriti novi život za sebe, imat ćemo potporu ove unutarnje Snage; tada će se početi događati sretnija iskustva. Svatko je od nas stvoren kao predivan i voljen izraz života. Život čeka da se otvorimo prema njemu kako bismo osjetili da smo vrijedni svega dobrog što nam nudi.

Mudrost i inteligencija Univerzuma nama su na raspolaganju. Život je ovdje da nas podupire. Mi samo moramo vjerovati da je naša unutarnja Snaga uz nas.

Izvor: louisehay.com

Pripremila Tena Ožegić

Ostali članci