Kokologija - japanski test osobnosti

Kokologija proučava "kokoro", što na japanskom znači "um" ili "duh". Kreatori kokologije su Tadahiko Nagao i Isamu Saito, a knjige o kokologiji sastoje se od hipotetskih situacija koje su osmišljene kako bi otkrile skrivene stavove osobe o seksu, obitelji, ljubavi, poslu i drugim područjima života. U osnovi, to je igra otkrivanja sebe koja može dati zanimljive i često smiješne uvide kroz odgovore na pitanja koja se zapravo čine banalnima. Riješite ovaj japanski test osobnosti i uvjerite se koliko je vjerodostojan. Nema točnih i netočnih odgovora jer ovo nije test vaše inteligencije već vaše osobnosti

Pripremite se za ulazak u vječnu pustinju...

Jašete na devi kroz bespuća prazne i naizgled beskonačne pustinje. Toliko ste dugo jahali da ste na rubu iscrpljenosti.

Pitanje 1:

Koje riječi biste uputili devi koja vas je nosila cijelim putem?

Pitanje 2:

Baš kad ste pomislili da ćete umrijeti od žeđi, pojavi se prekrasna oaza. No, netko je stigao prije vas. Tko je taj drugi putnik? (upotrijebite ime osobe koju poznajete)

Pitanje 3:

U pustinji vrijeme polako prolazi, i čini se kao da je prošla cijela vječnost prije nego što ste ugledali svjetla na horizontu. Konačno ste stigli na odredište. Kako se osjećate, sada kada se vaše putovanje bliži kraju?

Pitanje 4:

Došlo je vrijeme da se oprostite s devom koju ste tako dugo jahali. Čim ste sjahali, drugi jahač se uspne u sedlo i zauzme vaše mjesto. Tko je novi jahač? (upotrijebite ime osobe koju poznajete).

Tumačenje:

Pustinja i deva simboliziraju putovanje prema osobnoj neovisnosti. Posebice, ovaj scenarij otkriva vaše osjećaje o rastanku s ljubavnikom. Vaši odgovori pokazuju kako biste mogli reagirati kada dođe vrijeme da krenete odvojenim putevima.

Pitanje 1: Riječi koje ste izrekli devi otkrivaju što biste mogli reći sebi kada shvatite da je ljubav izgubljena. Jesu li to bile riječi ohrabrenja poput: "Uspjet ćemo nekako" ili "Ne brini, neće ovo trajati zauvijek"? Ili je u njima bilo očaja: "Izgubljeni smo... ovo je beznadno... mislim da ću umrijeti"?

Pitanje 2: U psihološkim terminima, oaza simbolizira ključ za rješavanje vlastitih problema. Osoba koju ovdje srećete vjerojatno je netko tko vam je pomogao ili vas utješio u prošlosti, ili osoba kojoj se obraćate kada ste u nevolji.

Pitanje 3: Grad na kraju vašeg putovanja predstavlja red uspostavljen u vašim emocijama kada se oporavite od slomljenog srca. Vaši osjećaji kada ste stigli do grada, vaši su iskreni osjećaji o konačnom prebolijevanju izgubljene ljubavi.

Pitanje 4: Novi jahač je osoba prema kojoj potajno osjećate rivalstvo, ljubomoru ili ljutnju. Je li osoba koju ste naveli vaš suparnik u ljubavi ili možda netko tko vam je nekada slomio srce?

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci