Svatko od nas rođen je s darom. Jeste li otkrili svoj?

Može li život biti više od onoga što znamo o njemu? Zasigurno da, ako se ohrabrimo otkriti i koristiti svoje darove te živjeti život sa svrhom

Zašto ne živimo svoju svrhu?

Život je predivan dar koji smo dobili, te uz njega, svrhu koju bi trebali živjeti. Da li bi trebali? Definitivno. Svrha je ono što nas istinski ispunjava i što izvlači iz svake osobe njezin ogroman potencijal. Pa, zašto je onda ne žive svi?

Kada se rodimo, počinjemo otkrivati svijet, s vremenom sazrijevamo i otkrivamo sebe. Počinjemo sanjati snove i krenemo prema njima, no što se onda dogodi?

Većina snova padne u zaborav, nestane, potisne se. Zašto? Jer nam je netko možda rekao da je to nemoguće, možda smo dobili savršenu priliku za posao koji će nam dati odličnu plaću i sigurnost, pa bi to kao trebalo iskoristiti, možda zbog raznih neuspjeha koje smo doživjeli na putu prema ti istim snovima.

U tim trenucima nismo imali podršku, izgubili smo vjeru u sebe, vjeru da to možemo živjeti i onda krenuli putem koji ne želimo, no sigurniji je.

Iz tog razloga ne žive svi svoju svrhu. Lakše je, nema rizika i nema izlaska iz zone komfora. Kad živite ono što vas ne čini sretnima, već vam daje samo sigurnost i potporu okoline, dugoročno, donijet će posljedice, a to su frustracija i nezadovoljstvo. Za početak. To nitko ne želi, zar ne?

Vratite se svojim potisnuti snovima

Ako ste vi jedna od tih osoba, vrijeme je da se ponovno vratite k sebi i krenete prema svojim potisnutim snovima. Vrijeme je da ih počnete živjeti jer imate pravo na to. Svijet vas treba i treba vaš pun potencijal, a on će se istaknuti kad budete živjeli ono što istinski volite i što vas ispunjava.

Možda i ne znate koja je vaša svrha, te je pravo vrijeme da ju počnete otkrivati.

Svrhu otkrivamo tijekom života, a vodi nas intuicija i glas iznutra. Oni su naši putokazi prema otkrivanju svrhe.

Otkud početi? Od početka. Upoznajte sebe, ono što volite, poslove koji vas ispunjavaju, snove koje ste sanjali u djetinjstvu, želje, potencijale koje skrivate unutar sebe... Vrijeme je da sve izađe na površinu i da zasjate punim sjajem. Tek tada, počinje vaše vrijeme. Počinje vaša najljepša avantura življenja onoga što istinski želite.

Svakim danom rastete i stvarate

Kada živite svoju svrhu ona vam dopušta izražavanje sebe u potpunosti, točno onakvu kakva jeste i daje vam tu slobodu kreativnosti da stvarate po svojoj mjeri, kako bi se reklo.

Sve što radite, radite sa strasti i s puno ljubavi. Ne osjećate pritisak i težinu svakodnevice, već samo lakoću stvaranja. Slušate sebe i svoju intuiciju koja vas vodi. Svakim danom rastete i stvarate, a prvenstveno uživate u tome.

To želimo, zato težimo svojoj svrsi i zato se na kraju vraćamo na svoj put. Nikada nije kasno za to, tako da ne odustajte od svojih snova već ih slijedite. Jer ono što dobivate na kraju je neprocjenjivo. A kao sretna, zadovoljna i ispunjena osoba dat ćete puno sebi, ali i drugima. Neka vam taj proces bude najljepša životna avantura!

Martina Biskupović, Wellness terapeut, Life Coach i Reiki praktičar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci