Kakvu energiju privlačite?

Jeste li svjesni kakvu energiju privlačite? Svi mi neprestano stvaramo energetski tok svojim mislima, svejedno je li to osviješteno ili nije, kaže Jennifer Cleveland, učiteljica joge te, vlastitim riječima, wellness-entuzijastica, edukatorica i motivatorica kojoj je strast oduvijek bila otkrivanje svjetlosti u drugima...

Tako, upozorava Jennifer, strah može biti velik izvor negativne energije u našim životima ako nismo voljni osvijestiti kada mu se prepuštamo i dajemo mu prednost pred ljubavlju, stanjem u kojem se čini prirodnim s drugima dijeliti svoju sreću i vrijeme te govoriti pozitivno. Iskreno odgovorite na ovih nekoliko pitanja kako biste uvidjeli kakvu energiju privlačite, stvarate li u svom životu dovoljno prostora za dotok pozitivne energije, odnosno gdje možete eliminirati stres kako biste dopustili cirkuliranje pozitivnih misli.

Meditirate li nakon buđenja?
Kad se dan započinje kratkom meditacijom ili molitvom, omogućuje se usredotočivanje na ono na čemu smo zahvalni, određivanje namjera i jednostavno prisutnost – temelji za pozitivnu vibru tijekom cijeloga dana.

Imate li potrebu za kontrolom?
Odupiranje prirodnom tijeku stvari izaziva velik stres koji može stvoriti negativnu energiju u životu. Što se prije pomirite s tim da ne možete sve imati pod kontrolom, to ćete prije biti mirni i dopustiti nesmetan tok pozitivnih misli.

Odmarate li se dovoljno?
Zbog suvremene glorifikacije (pre)zaposlenosti, može se činiti kako je gotovo nemoguće naći ravnotežu između nje i vremena za odmor. Zato u raspored obavezno treba uključiti vrijeme za odmor i opuštanje, što je moćno sredstvo za iscjeljenje i detoksikaciju tijela, kao i stjecanje uvida u svoje misli, kreativnost i srce.

Volite li i prihvaćate sebe upravo ovakve kakvi ste sada?
Način na koji osjećamo sebe i govorimo o sebi privlači jednako takvu energiju koju ćemo dobiti od drugih. Usredotočite se na značajke koje na sebi volite tako što ćete sastaviti njihov popis – i svakoga ga dana dopunjavati.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci