Kako zračiti pozitivnošću u negativnom svijetu

Danas smo sa svih strana bombardirani negativnošću i premda je katkad teško, zadržati optimizam i pozitivan stav nije nemoguća misija

Hoćete li doista dopustiti da se tamni oblaci negativnosti natkrile nad vaš život i zaklone vam sunce, pita Laura J Tong, blogerica kojoj je, kako navodi, misija pomoći ljudima da pojednostave svoj život, steknu kontrolu nad njim i u njemu uživaju polako.

Uvjeravajući kako je izbor na nama, preporučuje 3 jednostavna načina punjenja zaliha pozitivnosti.

1. "Hranite" se pozitivnim stimulansima – knjigama, filmovima, citatima i svim ostalim izvorima motivacije do kojih možete doći kako biste neprestano punili riznicu optimističnih priča, podataka, ideja i mišljenja koje će vam omogućiti da ostanete pozitivni i odolite negativnosti drugih ljudi.

2. Razvijte vlastitu filozofiju pozitivnosti – čašu nemojte vidjeti ni kao napola punu ni kao napola praznu, nego kao nešto što se uvijek može ponovno napuniti, stoga je njeno trenutačno stanje irelevantno za pozitivan pogled.

3. Uvijek nađite vremena za zabavu – taj se dio često previdi i zanemari, a ključan je za pozitivan stav.

Nakon što se napunimo pozitivnošću, spremni smo je nesebično dijeliti. Iz vlastitog iskustva, Laura J Tong navodi najbolje načine da se zrači pozitivnošću u negativnom svijetu:

Neka vam govor tijela bude otvoren – to pokazuje da ste pristupačni i pozitivni.
Govorite brže i glasnije – time se može generirati više energije i pozitivnosti.
Nemojte pokušavati promijeniti negativno ili se boriti protiv njega; pozitivno uzvratite na negativne primjedbe – usredotočite se na svoju ulogu širenja pozitivnosti.
Na društvenim medijima objavljujte kratke upečatljive pozitivne citate – kako bi ih i drugi mogli širiti pa tako i virtualno zračiti pozitivnošću.
Činite neočekivane stvari – pohvalite i nagradite ostale, osobito kada to najmanje očekuju: to će donijeti pozitivnost i njima i vama.
Primjećujte i hvalite pozitivne poteze drugih ljudi, među ostalim i javnih osoba – govorenjem o tome, ističu se primjeri pozitivnosti diljem svijeta, kao protuteža većinom negativno nastrojenih medija. Njih je nemoguće mijenjati, ali možemo odlučiti za sebe: zračiti pozitivnim te živjeti u drukčijem svijetu, ispunjenom optimizmom i okruženi pozitivnim ljudima.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci