Kako zavoljeti svoje tijelo?

Iako su Hrvati, prema rezultatima prošlogodišnjeg istraživanja, barem onih 49 posto ispitanika, zadovoljni svojim izgledom, Britance je zaprepastilo istraživanje da čak 90 posto Britanki nije sretno sa svojom vanjštinom. Engleska klinička psihologinja dr. Jessamy Hibberd u svojoj knjizi This Book Will Make You Feel Beautiful daje nekoliko savjeta svima onima koji nisu zadovoljni svojim odrazom u ogledalu

1. Zapamtite komplimente. Svaki put kad vam netko udijeli kompliment, zapamtite ga i zapišite u dnevnik. Čitajte ih ili ih mentalno ponavljajte svako toliko da vam uđu u podsvijest ili kad si trebate podići samopouzdanje.

2. Prekinite 'razgovor' s masnim tkivom. Negativni komentari koje upućujete svom tijelu samo će vas činiti nesretnijima i jadnijima. To je kao da imate psihičkog nasilnika u glavi. Misli koje uputimo sami sebi nisu izvan naše kontrole, uz malo truda i svjesnosti, možete se prestati „šamarati“ grubim riječima. Svaku grubu misao zaustavite u začetku i preoblikujte – primjerice, onako kako biste to rekli dragoj prijateljici.

3. Vi ste cjelina. Usmjeravajući se isključivo na izgled, često zaboravimo da smo cjelovito biće koje se ne sastoji samo od kože i mesa. Ne zaboravite da privlačnost i ljepota jednako izviru i iz karaktera i osobnosti, smisla za humor i inteligencije.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci