Kako vježbati ljubav prema sebi svaki dan

Zaslužujete se voljeti. Sve počinje s namjerom...

Zapišite pozitivne stvari o sebi na papiriće i čitajte ih svaki dan

Okružite se podsjetnicima na vlastitu vrijednost. Možete napisati, primjerice: “Zaslužujem dobro i jedinstvena sam“. Takve papiriće možete držati u torbi i pročitati ih svaki put kada osjećate manjak samopouzdanja ili ih zalijepiti na ogledalo te čitati svaki put kada se pogledate. Ono što govorimo samima sebi to i pamtimo. Kada se neprestano osnažujemo, s vremenom ćemo početi vjerovati u svoju snagu.

Podignite samopouzdanje: Staklenka puna komplimenata

Prestanite na društvenim mrežama pratiti ljude koji vam bude negativne emocije

Koliko god grubo zvučalo, ovo je nužno želite li sačuvati mir. Društvene mreže mogu biti jako štetne ako neprestano imate osjećaj da se trebate s nekim natjecati. Želite li se posvetiti sebi i izbjeći gledanje tuđih fotografija svakih nekoliko minuta, jednostavno prestanite pratiti ljude koji vam crpe energiju. To ne znači da ste im zavidni, već da svoje vrijeme želite iskoristiti za sebe.

Društvene mreže - život za tuđi pogled?

Facebook kao energetski vampir

Prestanite se uspoređivati s drugima

Ako se uhvatite kako se s nekim uspoređujete, zaustavite se svjesno. Uspoređivanje s drugima loša je navika koje se, kao i svakog drugog poroka, trebamo riješiti. Kada to prestanete činiti, osjetit ćete olakšanje i više ćete vjerovati u sebe.

Kako otpustiti potrebu za uspoređivenjem s drugima

Stalno se uspoređujem s drugima i to me izluđuje

Dopustite si biti loše volje

Svi smo povremeno nervozni i zlovoljni. Zapamtite da imate pravo na predah. Sjednite povremeno i samo “budite“. Živimo u užurbanom svijetu i stalno smo "u pogonu" poput kakvog stroja. Imate potpuno pravo stati i napuniti baterije.

Uživajte u trenucima samoće

Vrijeme koje provodimo u samoći odlično je za introspekciju i razmišljanje. Iskoristite takve trenutke da se tjelesno i mentalno uravnotežite te povežete sa sobom.

Osho: Samoća je najveće postignuće u životu

Neprocjenjivo je biti sam

Prihvatite svoju bolest ili problem

Patite li, primjerice od depresije, lakše ćete se nositi s njom ako je prihvatite. Neprestana borba s bolešću zna biti vrlo iscrpljujuća i stvarati suprotan efekt. Što više nekoj bolesti ili problemu dajemo negativni predznak, to ćemo se teže nositi s njima.

Svaka je bolest poruka naše duše

Prihvatite kompliment i vjerujte u njega

Kada vam netko udijeli kompliment, prihvatite ga. To ne znači da ste umišljeni. Svima su nam potrebne lijepe riječi, a kada vas netko pohvali, vjerujte da je to učinio zato što govori istinu.

Ne znate primiti kompliment? To puno govori o vama...

Počnite moliti ili potražite duhovno vodstvo

Ne morate nužno biti vjernik, no svima nam je potrebno određeno vodstvo kada osjećamo da dalje ne možemo sami. Porazgovarajte s Bogom, anđelima, duhovima ili bilo kim drugim te zatražite njihovo vodstvo, snagu ili odgovore na važna pitanja. Nitko od nas ne može sve sam.

Moć molitve

Vjera u anđele: Kako nas čuvaju bića s viših razina

Iskoristite svoje talente

Talenti vas mogu daleko odvesti, samo morate vjerovati u sebe. Ako ste dobri u pisanju, odvažite se i počnite pisati. Vaše bi riječi mogle pomoći svima onima koji razmišljaju poput vas jer će shvatiti da nisu sami. Iskoristite svoje talente za vlastiti napredak, ali pružite nešto i drugima.

Vjerujte da ćete s vremenom stići na cilj

Za sve u životu potrebno je vrijeme. Doći ćete do trenutka kada ćete iskreno voljeti sebe jer ste predano koračali stazom ljubavi prema sebi od trenutka kada ste odlučili da ćete se prestati osuđivati. Prihvatite svoje pogreške, postignuća i sve što ste prošli u životu te nastavite dalje.

Zaslužujete se voljeti. Sve počinje s namjerom.

Izvor: thethouhgtcatalog

Pripremila Tena Ožegić

Ostali članci