Kako privući novac u život

Duhovno i materijalno zapravo su dvije strane istog novčića. Novac je plod naše kreativnosti, a njoj imamo pristup samo ako nam energija nesmetano teče. Stoga otvorite vrata životnoj energiji i prizovite obilje

Gorivo za život

Iako neki religijski i duhovni pravci javno zastupaju stav da je novac kao materijalna kategorija nebitan, čini se da ni oni koji tako tvrde u to previše ne vjeruju niti to vlastitim primjerom potvrđuju. Naime, živimo u materijalnom svijetu i, bez obzira na to koliko svoje potrebe ogolili, u ovom svijetu bez novca ne možemo opstati. Ne samo da nam je potreban za zadovoljenje egzistencijalnih potreba nego nam omogućuje i da kvalitetnije živimo.

On je gorivo koje nam pomaže da slobodno putujemo kroz život, da rastemo i razvijamo se kao individue. S više novca imamo i više izbora. Imamo puno više mogućnosti, pa ne moramo pristajati na razna uvjetovanja ili kompromise. Ako novac stavimo na pravo mjesto, on nam pomaže da živimo u skladu s vlastitim vrijednostima – slobodno, neuvjetovano i autentično.

Da bismo imali novca, treba nam energije, a nemamo je jer - nemamo novca

Premda novca nikad nismo imali previše, čini se da ga nikad nismo imali manje nego danas. Poslovni subjekti sve teže naplaćuju potraživanja ili su prisiljeni svoje usluge nuditi u bescjenje, a sve veći broj ljudi iz dana u dan ostaje bez posla i bez redovitih primanja. Zaposliti se nakon otkaza teško je, a alternative za zaradu sve je teže naći. Pritom je život svakim danom sve skuplji te nam i za osnovne potrebe treba sve više novca. U pokušaju da uskladimo potrebe i mogućnosti, pokušavamo uštedjeti na svakoj stavci uskraćujući si sve osim onog osnovnog, čime si bitno smanjujemo kvalitetu života.

Bez novca život nam je lišen sve ljepote i njegov nam manjak znatno kvari raspoloženje. A kada smo loše raspoloženi, napeti i razdražljivi, nismo dobri ni kao roditelji ni kao supružnici i ljubavnici. U stanju smo eksplodirati na svaku sitnicu, pa nam i ostali segmenti života trpe. Kada nemamo dovoljno novca, jedino o njemu razmišljamo i uvjereni smo da bismo sve svoje probleme mogli riješiti da ga imamo više. Međutim, u takvom stanju svijesti naša je percepcija vrlo sužena, stoga čak i kada se ispred nas pojave rješenja, najčešće ih nismo u stanju vidjeti. Ako ih i vidimo, teško da ćemo ih moći iskoristiti – posebno ako se s manjkom novca borimo dulje vrijeme. Naime, da bismo to mogli, treba nam energije, a upravo zato što nemamo energije – nemamo ni novca.

Trikovi za poboljšanje materijalne situacije

Ideje bez realizacije

Naime, sam novac tek je drugi oblik naše životne energije, jer ga, usmjerena prema kreaciji, jedino ona može stvoriti. Kada imamo dovoljno životne energije i kada ona slobodno teče, sve će u našem životu teći, pa ćemo i do novca dolaziti bez većih poteškoća. Imat ćemo mnogo kvalitetnih ideja koje ćemo s lakoćom provoditi u djelo i transformirati ih u novac. No ako nemamo energije ili je ona iz nekog razloga blokirana, ni ideje nam neće dolaziti slobodno, a i one koje se pojave najčešće će ostati samo u našoj glavi.

Ako ih i odlučimo realizirati, obično ćemo odustati na pola puta – jer će nam nedostajati ustrajnosti, fokusa i vremena. Zapravo će nam nedostajati životnoga goriva da ih provedemo do kraja. No s nedovršenim projektima još više rasipamo svoju životnu energiju i sve smo manje sposobni idući put stvoriti nešto novo i pretvoriti to u novac.

Energetsku bazu za novac dobivamo od roditelja

Premda se naše energetsko stanje mijenja tijekom života ovisno o odlukama koje donosimo, životnim obrascima i strukturama koje smo formirali, energetsku bazu o kojoj će ovisiti mnogo toga u našem životu – pa i naša sposobnost stvaranja i prihvaćanja novca – dobivamo od roditelja.

U prvim godinama našeg života bez roditelja ne bismo mogli opstati, a njihovu prisutnost, ljubav, brigu i pažnju negdje do prve godine života doživljavamo isključivo energetski. Energiju koju kroz te segmente od njih dobivamo automatizmom integriramo u svoj sustav te ona postaje baza iz koje se poslije gradi kompletan naš energetski, kreativni, a samim time i financijski potencijal.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci