Joe Dispenza: Ostanite mirni usred oluje

Dr. Joe Dispenza poziva nas da se odmaknemo od negativnosti i svjesno odlučimo da nećemo hraniti strah

Znakovi da nešto nije u redu

Ako niste svjesni da živimo u iznimno izazovnim vremenima, tada vjerojatno niste obratili pozornost na ono što se događa. U mikrosmislu, čini mi se da svi koje poznajem proživljavaju manje ili veće osobne krize ili preispitivanja.

U makrosmislu, putovanja su nam otežana prijetnjama nuklearnim napadima, političkim previranjima, financijskom krizom, međurasnim napetostima, razornim potresima, eruptirajućim vulkanima, nemilosrdnim požarima, poplavama, uraganima i još mnogo čime. To je svakako znak da nešto nije u redu… ali ja odbijam igrati tu igru i pozivam vas da učinite isto.

Vjerujete li da vaše misli i osjećaji utječu na vašu stvarnost, u trenutku kada reagirate na vanjske događaje bojeći se za opstanak, počinjete im davati na važnosti, a ako im poklanjate svoju pozornost (događajima na koje ne možete utjecati), tada im prepuštate svoju moć.

Postati oko oluje

Svaki put kada reagirate sa strahom ili nervozom, jer su strah i nervoza emocije, a emocije imaju energiju, ne činite ništa osim što i sljedeći trenutak hranite nemirom. U ovakvim teškim povijesnim trenucima, moramo naučiti kako ostati mirni – postati "oko" oluje. Oko oluje je miran središnji dio oluje oko kojeg se kovitla vjetar. Postajemo oko oluje kada se udaljimo iz kaosa i svjesno bivamo u sadašnjem trenutku.

To je na koncu smisao svih vježbi koje činimo – jer u sadašnjem trenutku sve nastaje. Kada podesimo unutarnje osjećaje da ne ovise o vanjskim utjecajima, počinjemo upravljati svojim okruženjem.

Čovječanstvo je u potrazi za mjestom veće kolektivne svijesti koja se želi razvijati, ali se stari načini života i zastarjeli obrasci svijesti bore da ostanu u poznatom okruženju. Ovisno o naočalama kroz koje promatrate ovu ideju, ta se borba proteže od svjetske strukture moći pa sve do ega pojedinca.

Joe Dispenza: 3 mala koraka do velikih promjena

Nemojte hraniti strah

Što više reagiramo na vanjski svijet i usmjeravamo pozornost na emocionalno nabijen problem, to više hranimo taj problem jer ga naša energija održava na životu. Pomnožite li to s milijun ili milijardu, jasno ćete vidjeti zašto se situacije u svijetu pogoršavaju.

Što snažnije emocionalno reagirate na vanjske događaje, to više energije ulažete u smjeru suprotnom od stvaranja – kreativne energije koju biste mogli usmjeriti prema unutra za stvaranje boljeg života, iscjeljivanje svog tijela ili usmjeravanja svoje energije prema novim iskustvima.

Iako moramo biti svjesni i oprezni zbog nepravde koja se događa u društvu, ja vas potičem da s vremena na vrijeme isključite vijesti, pa i društvene mreže ako na njima nailazite tragične i negativne vijesti. Ako se ne želite u potpunosti odmaknuti od toga, tada budite sila koja će negativnim vijestima slati svjetlo i ljubav.

Još bolje, u svojoj svakodnevici činite mala dobra djela za neznance koje susrećete usput, nazovite nekoga s kime dugo niste razgovarali, oprostite nekome ili sebi nešto što dugo zamjerate. U konačnici, budite dobri i nježni prema sebi i ljudima koji vas okružuju, jer svi prolaze kroz svoje vlastite izazove.

7-dnevno asptiniranje od negativnosti

Ostanite u sadašnjem trenutku

Zapamtite – strah i nervoza nastaju iz predviđanja događaja koji se još nisu dogodili, a kao što znamo, tvorci smo svoje stvarnosti. Ako se ulovite kako strahujete zbog budućnosti ili žalite zbog prošlosti, vratite se u sadašnji trenutak. Zašto? Kada usmjerite energiju na sadašnji trenutak, tada mijenjate svoju budućnost. Ovo je najbolji primjer promjene – promjena vlastitog izbora – u svijetu koji izgleda kao da se raspada.

Ljudski je reagirati na globalne događaje, pa ako to i činite, nemojte previše vremena provoditi u tom stanju. Prihvatite ih. Nemojte pričati o njima, davati im energiju, davati im život niti ih pretvarati u više od onoga što jesu. Nemojte ih propagirati, jer kada pričate o njima, tada ih hranite.

Sada nije vrijeme da se sklupčamo. Vrijeme je da širimo ljubav, jer na kraju krajeva, ljubav pobjeđuje strah.

Joe Dispenza: Je li moguća promjena bez promjene?

Izvor: drjoedispenza.com

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci