Joe Dispenza: Je li moguća promjena bez promjene?

Često očekujemo promjene u životu, a da pritom ništa ne mijenjamo. Želimo bolji posao, ali se ne usudimo ostati bez starog. Želimo ljubavnu vezu, ali se ne trudimo upoznati novu osobu. Želimo uspješniji život, ali ne idemo naprijed. Želimo postići mnogo, ali nismo spremni promijeniti se. Evo što je razlog tome i kako se pomaknuti...

Promjene počinju malim stvarima poput mijenjanja dnevne rutine

Promjene počinju malim stvarima poput mijenjanja dnevne rutine

Strah od gubitka

Razlog što ne mijenjamo ništa u životu, iako priželjkujemo promjene je strah od nepoznatog. Bojimo se izgubiti ono što imamo pa ostajemo u sigurnoj zoni.

„Zašto potajno očekujete da se u vašem životu pojavi nešto novo, kad baš svaki dan mislite isto, obavljate iste radnje i proživljavate iste osjećaje?“ napisao je dr. Joe Dispenza, doktor kiropraktike sa zavidnim obrazovanjem s područja neurologije, kemije mozga i stanične biologije.

Zašto se bojimo promjena?

Ne možemo istodobno stajati i koračati

Ako zaista želimo promjenu, moramo nešto promijeniti.

Možemo započeti malim stvarima poput mijenjanja dnevne rutine. Krenimo sa spavanjem na drugoj strani kreveta, ustajanjem u drugo vrijeme, zdravim jutarnjim navikama, čitanjem knjige o nekoj potpuno novoj temi, učlanjenjem u novi klub, prijavom na zanimljiv seminar ili odlaskom na mjesta na kojima nikada nismo bili. Ako se otvorimo novome, otkrit ćemo da imamo puno više mogućnosti nego što mislimo.

Iskoristite leptirov efekt za pozitivne promjene u životu

„Nova iskustva trebala bi stvoriti nove emocije, a nove emocije trebale bi vas nadahnuti na nov način razmišljanja“, istaknuo je dr. Dispenza. Na taj način budimo svoju kreativnost te pokrećemo lančanu reakciju novih misli i situacija. Strah od nepoznatog polako zamjenjujemo veseljem i uzbuđenjem.

Izlazak iz rutine

Uvođenjem malih promjena u svakodnevni život postepeno se navikavamo na osjećaj bivanja izvan zone komfora, a to je ujedno i jedino mjesto gdje možemo stvoriti nešto novo. S vremenom, male promjene vode prema većima i počinjemo svjedočiti potpuno novim životnim iskustvima.

No da bismo došli do toga, potrebno je napraviti prvi korak i izići iz rutine.

„Ako zaista nešto želimo promijeniti, moramo razmišljati, osjećati i ponašati se drugačije u istim životnim okolnostima“ – Dr. Joe Dispenza

Tomica Šćavina: Iskrena promjena

Mooji: Donošenje odluka i strah od promjena

14 izazova za 14 dana: Lake promjene na putu ka sreći

Smršavjela sam 37 kilograma, potpuno promijenila život i postala istinski dobra prema sebi

Malim koracima do promjene nabolje

Zvjezdana Tintor

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci