Je li to prava veza: Tri koraka koja vam razjašnjavaju na čemu ste

Osjećate li da veza u kojoj ste nije ona prava za vas, no dvojite trebate li je prekinuti, ova tri koraka pomoći će vam razjasniti na čemu ste

"Novi su počeci često prikriveni kao bolni završeci", podsjeća na riječi Lao Cea autorica Sharon Vogiatzi, koja u Irskoj vodi satove pozitivnog življenja, a među područjima djelovanja su joj life coaching, akupunktura i reiki. Na temelju vlastitog iskustva prekida veze koja se izvana činila savršenom, ali je u njoj budila niz dvojbi i pitanja, navodi korake koja će vam razjasniti trebate li ili ne ostati s partnerom.

 

1. korak: umirite se u tišini – u užurbanosti i buci svakodnevnice u kojoj se stano nešto događa lako prolaze mjeseci, godine, čak i desetljeća a da ste s osobom za koju niste sigurni da je prava za vas, kaže Sharon Vogiatzi. Zato nađite vremena da se umirite i u tišini razmotrite kako se osjećate. Jeste li sretni? Zdravi? Gledate li na život s entuzijazmom? Jeste li promjenljivog raspoloženja? Depresivni?

Kad znate kako ste, znate i kako je najbolje nastaviti dalje. Naravno da vam prva meditacija neće rasvijetliti odgovore na sva pitanja, no što više usporite i obratite pozornost na to kako se osjećate, to će vam život i veze s drugima biti autentičniji.

par ljubav2. korak: slušajte – nakon što dođete u dodir sa svojim tijelom i osjećajima, možete poslušati što vam pokušavaju reći. Kao što kaže life coach Cristina Merkle, na sreću imamo ugrađen sustav koji nas upozorava kad nismo u skladu sa svojim unutarnjim ja (i onim što doista želimo) – to su naše emocije. Također, ističe Sharon Vogiatzi, nikad ne podcjenjujte točnost svoje intuicije.

3. korak: provjerite sebe kad ste s partnerom – postavite si ova pitanja: Kad ste u njegovu društvu, osjećate li da ste puni energije ili iscijeđeni? To je odličan indikator trebate li ga zadržati u svom životu, ističe Sharon Vogiatzi. Osjećate li se dobro u svojoj koži kad vam je partner u blizini ili on izvlači ono najgore u vama? Razvijate li se emocionalno i spiritualno dok ste u vezi ili je taj dio vas počeo stagnirati ili čak nazadovati? A što je s vašim partnerom – unapređujete li njegov život? Ili se toliko svadite da nema vremena ni za što drugo? Možete li biti "svoji" kad ste s tom osobom? Ili pokušavate biti netko za koga mislite da ga vaš partner želi? U tom slučaju, upozorava Sharon Vogiatzi, veza neće potrajati. Osjećate li prema svom partneru istinsku ljubav, prijateljstvo i poštovanje? Ili u vezi ostajete zato što se bojite da ćete se osuditi na osamljenost ako se ne "skrasite".

Osvijestite kako se osjećate kad ste s partnerom. Osjećate li se dobro – vjerojatno je sve u redu. Ali ako osjećate uznemirenost i nelagodu, možda je vrijeme da oslobodite i sebe i partnera. Naravno, ističe Sharon Vogiatzi, ne signaliziraju svi neugodni osjećaji da biste trebali prekinuti vezu, neki mogu biti odraz straha od intimnosti ili samoograničavajućeg uvjerenja da ne zaslužujete sreću ili da nešto dobro nikad ne potraje. Stoga, ako niste sigurni, ponovite prvi i drugi korak.

Iako je zastrašujuće ponovno ući u velik svijet "soliranja" i izlazaka, to je i uzbudljivo, kaže Sharon Vogiatzi i dodaje: "Bit ćete nagrađeni što ste iskreni prema sebi, a bivšeg dovoljno poštujete da priznate kako niste 'ona prava' za njega." 

 

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci