Ime: Intimni zvuk koji nas određuje

Naše je ime ponajprije zvuk, fina vibracija koja nam, prema nekim učenjima, u život može donijeti iskustva koja vibriraju na sličan način. Kakva god iskustva imali, ona su potrebna našoj duši da bi napredovala. Otkrijte frekvenciju svoga imena i lekcije koje, zahvaljujući njemu, učite

Energetski otisak

Naše ime predstavlja specifičan energetski otisak koji smo od svojih roditelja dobili rođenjem, a vibracijom koju ono odašilje u svoj život privlačimo određena ugodna ili manje ugodna iskustva. No prema tumačenjima duhovnih pravaca (hinduizam, hermetizam i sl.), na nekoj, duševnoj razini svoje smo ime sami izabrali da bismo kroz iskustva koja njime privlačimo mogli učiti i razvijati se.

Numerolozi tvrde da promjenom svoga imena mijenjamo i njegovu vibraciju pa na taj način možemo utjecati i na dio iskustava koja ćemo kroz život privlačiti. No promijenimo li ime koje nosimo, sami sebi uskraćujemo specifične lekcije koje su našoj duši potrebne i na neki način uplećemo se u put kojim je, kako tumače neki duhovni pravci, naša duša još prije ulaska u ovaj svijet odlučila proći. Najbolji način da nadvladamo izazove koje nam u život donosi ime koje nosimo je rad na osobnom razvoju i podizanju vlastite svjesnosti…

Priča o mom neobičnom imenu

Pitanja o značenju i podrijetlu moga imena te načinu na koji sam ga dobila, s čime se susrećem gotovo svakodnevno, potaknula su me na dublja promišljanja o ovoj temi. Egli, ime koje nosim, za naše je okruženje vrlo neobično. Nisam dijete diplomata, svjetskih putnika, ni roditelja koji se na bilo koji način razlikuju od većine ljudi ovoga podneblja. Na prvi pogled, dobila sam ga slučajno. Spominjalo se u tekstu nekog časopisa koji je mojoj majci došao u ruke neposredno prije moga rođenja, a kako joj se dopalo, odlučila me tako i nazvati.

Pa ipak, obična priča oko mog neobičnog imena nije bila praćena uobičajenim iskustvima odrastanja. Odmalena je omiljena tema mojih promišljanja bila ona o smislu života, što je ljudima oko mene bilo vrlo neobično. Zbog svog sam nesvakidašnjeg imena bila izložena i zadirkivanju u školi, što je dodatno pojačavalo osjećaj neprihvaćenosti, koji me cijelo vrijeme pratio, a slično sam se osjećala i u odnosu s nekadašnjim partnerom koji me po imenu, iz nekog razloga, nikad nije oslovljavao... Zbog svega toga, dugo mi je trebalo da i sama prihvatim svoje ime, a na dubljim razinama i samu sebe.

Prije nekoliko godina slučajno sam naišla na podatak da u latvijskoj mitologiji moje ime nosi i boginja drveća. Latviju nikad nisam posjetila, no na drveće oduvijek gledam s velikim pijetetom. Osim toga, specifična iskustva kroz koja sam u prvoj polovini života prošla usmjerila su me putem duhovnosti i traganja za božanskim, kojim bez takvih iskustava vjerojatno nikad ne bih krenula. Zato danas, bez obzira na iskustva koje mi je donijelo, svoje ime doživljavam kao blagoslov.

Otkrijte koje izazove, lekcije i potencijale nosi vaše ime

Naš izbor prije rođenja

Ime koje nosimo ne nosimo slučajno. Prema tumačenjima raznih duhovnih pravaca, naša duša prije ulaska u ovaj svijet donosi niz odluka o iskustvima kroz koja će proći u svom novom putovanju na Zemlji, da bi kroz takva iskustva naučila lekcije koje su joj potrebne i pomaknula se u razini svjesnosti.

U nizu izbora koje na ovaj način činimo (od izbora spola, mjesta gdje ćemo se roditi ili mjesta koja ćemo posjećivati, do izbora roditelja i sl.) jedan od ključnih je i izbor osobnog imena, o čemu se zajedno, na razini duše, dogovaramo sa svojim roditeljima. A svi ti izbori, uključujući i izbor imena koje ćemo nositi, putem vibracije koju odašiljemo odredit će kakva ćemo iskustva u svoj život privlačiti.

Zvuk koji privlači iskustvo

Naime, ime koje nosimo, zajedno s prezimenom, predstavlja poseban energetski otisak koji se u ovoj dimenziji manifestira u obliku zvuka. A zvuk je osnova kompletnog našeg postojanja. On postoji u svemu i najsuptilnija je manifestacija materije. Kad bismo bilo koju materiju raščlanili do najsitnijih čestica, u njenoj bismo esenciji pronašli zvuk. Svaki zvuk vibrira na određenoj frekvenciji.

Dok nas neki zvukovi mogu učiniti nervoznima, nemirnima i slično te tako u naš život privući neugodne scenarije, neki drugi, poput mantri, izrazito pozitivno djeluju na naš sustav. Njima u svoj život možemo privući željena, visokovibracijska iskustva, takvi nam zvukovi mogu pomoći i da određene stvari materijaliziramo, a mogu nas u konačnici i iscijeliti.

Za duhovni razvoj ime puno važnije od prezimena

Po sličnom principu funkcionira i naše ime. Kao i drugi zvukovi, i ime vibrira na određenoj frekvenciji, zato su i iskustva koja u svoj život privlačimo usklađena s kvalitetom vibracije našeg imena. Prema tumačenjima numerologa, ime, zajedno s prezimenom, može utjecati na gotovo trećinu naših životnih iskustava. No, dok prezimenom preuzimamo vibraciju obitelji u kojoj smo rođeni, a preko nje i cijeli niz obiteljskih uvjetovanosti (ili pak uvjetovanosti obitelji čije prezime preuzimamo vjenčanjem), osobno je ime samo naše, stoga je i puno intimnije.

Ono određuje naš životni put i izazove kroz koje je naša duša odlučila proći, bez obzira na zajednicu kojoj u ovoj dimenziji pripada. Zato je za naš duhovni razvoj osobno ime puno važnije od prezimena.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci