Gordana Biernat: Vi ste Vrtlar u svojem vrtu

Jeste li ikada zamišljali svoj um kao vrt u kojem rastu vaše misli? Gordana Biernat na svoj poseban način govori o važnosti misli i naglašava da je ono što zamislimo i u što vjerujemo ono što ćemo i dobiti, stoga trebamo svjesno saditi sjeme svojih misli...

Gordana Biernat

Gordana Biernat

Kako siješ, tako ćeš i žeti

Kada posijete sjeme jabuke u zemlju, očekujete da će narasti drvo jabuke, zar ne? Ne samo da to očekujete, vi znate da će ono narasti. To je zato što priroda slijedi božanski zakon ne propitujući ga. Zato je “ono što ste posijali ono što žanjete“. Kako odrastamo, zaboravljamo da su naše misli poput sjemenki u prirodi i da su one “stvari“ u nastanku.

Zakoni koji upravljaju prirodom identični su zakonima koji oblikuju misao. Svaka je misao poput sjemena koje se materijalizira u našoj stvarnosti. Baš svaka. Kad biste imali vrt, ne biste li pazili kakvo ćete sjeme stavljati u zemlju? Ne biste li unaprijed planirali kakvo drveće i koje biljke želite imati u vrtu?

Ne biste zasadili koprivu koja peče i otrovni bršljan, zar ne? Isto tako, podsvjesno i svjesno svakodnevno sadimo neprijateljske i otrovne misli u svojem umu. Umjesto da svoj “vrt“ oplemenjujemo zamišljajući svoje želje, snove i nade, mi dopuštamo da nam negativne sugestije koje dolaze iz vanjskog svijeta određuju čime ćemo zaokupiti svoje misli.

Dopuštamo drugima da nam govore o čemu da se brinemo, čega da se bojimo, što da osjećamo da nam nedostaje, zbog čega ćemo plakati i uzrujavati se. I na taj način dopuštamo krivom sjemenu da pusti korijenje i širi se dok ga mi zalijevamo s još više brige i straha. Zapamtite da ono na što usmjerite svoju pažnju raste, stoga dobro razmislite kakvu realnost iz navike uzgajate u svom “vrtu“.

Zapravo uopće nije čudno da se osjećamo kao žrtve i da nemamo kontrolu nad vlastitim životom jer je to upravo ono na što iz neznanja pristajemo kad dopuštamo drugima da planiraju i dizajniraju naš “vrt“. Promatrajući svoju realnost kroz objektiv medija, politike i korporativne ekonomije, odrekli smo se svoje beskrajne, prirodne moći da odlučujemo kakvim iskustvima želimo ispuniti svoj život. Dopuštamo negativnim vanjskim izvorima da definiraju naš unutarnji svijet.

Mi smo kreativna bića

Mi smo stvoreni na sliku kreativnog Boga, što nas čini kreativnim bićima. Budući da neprestano stvaramo svoju realnost, najmanje što možemo učiniti jest da počnemo obraćati pažnju na ono što stvaramo.

Je li vaš “vrt“ kreativna, ugodna livada koja se stalno mijenja ili je tek dosadno mjesto stvoreno iz navike? Jeste li dobri prema sebi? Možete li se opustiti u svojem “vrtu“? Je li vaš “vrt“ predivna, bogata oaza? Imate li vremena igrati se u svojem “vrtu“? Kako se u vašem “vrtu“ pokazuje ljubav? Kakve se igre igraju u vašem “vrtu“?

Vi ste gospodar svojih misli, zato pazite što ćete dozvoliti da uđe u vaše misli jer vi vjerujete u sve što si kažete. Vi ste ti koji birate svoje misli i što projicirate u stvarnost. Vi ste ti koji odlučuju kakvu realnost želite uzgajati u svojem“ vrtu“. Hoće li to biti vaši strahovi i brige ili vaše želje i strasti?

Vi ste ovdje da biste istraživali kako je lijepo biti kreativno biće.

Vi ste ovdje da biste istraživali svoje želje i radosti. Vi ste ovdje da dišete i rastete u svojem “vrtu“. Kada ste svjesni svoje moći da izaberete što želite stvoriti, taj vrt možete pretvoriti u vlastiti Raj.

Vi ste Vrtlar, stoga svjesno sadite sjeme svojih misli!

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci