Gordana Biernat: Savršeni smo u svojoj nesavršenosti

U stalnoj potrazi za savršenostvom, osjećajem potpunosti i zadovoljstva, često propuštamo vidjeti da je taj nedostatak koji osjećamo, zapravo savršeno osmišljeno sredstvo koje nas tjera naprijed...

Gordana Biernat

Gordana Biernat

Potraga za djelićem koji nedostaje

Mnogi od nas neprestano imaju osjećaj nepotpunosti. Gotovo kao da nam nedostaje vitalni dio koji je odgovoran za sreću i blagostanje. Kad bismo barem mogli pronaći taj djelić koji nam nedostaje, tada i samo tada bismo bili sretni, a slagalica bi bila potpuna. Tak tada bismo se mogli osjećati ispunjeno i ostvareno. Tek tada bismo mogli osjećati radost bivanja.

Stoga nastavljamo potragu, jedan životni vijek za drugim.

Nikada, čak ni na djelić sekunde ne zastanemo kako bismo razmislili; što ako je taj “nedostatak“ koji definiramo kao manjak ili vlastiti defekt, zapravo prednost i ključan dio bivanja u ljudskom tijelu?

Što ako je ta “nepotpunost“ zapravo “otvor“ u nečemu što je samo po sebi potpuno savršeno? Što ako je taj otvor, ta “pukotina“ u našoj percepciji samih sebe zapravo prilika, šansa koja nam je pružena kako bi ostali otvoreni prema novim iskustvima i novim znanjima?

Hoću reći, kada bismo bili potpuni, to znači cijeli, ispunjeni, zatvoreni, završeni i gotovi, koja bi bila svrha istraživanja fizičkog života? Zašto bismo bili ovdje?

Pustite svjetlost da uđe

Nismo ovdje kako bismo patili što smo “nesavršeni“ i “nepotpuni“. Tu smo kako bismo uživali u svim svojim savršenim nesavršenostima. Tu smo kako bismo svojim istraživanjem širili sve što postoji u ovom vremenu i prostoru.

Stoga, gledajte tu nepotpunost kao nešto što je dobro za vas. To znači da ste otvoreni za promjene i za nova iskustva. Vi ste u stalnoj izgradnji. Svi smo. Prigrlite to.

Leonard Cohen je jednom rekao: “U svima nama postoji pukotina. Kroz nju svjetlo ulazi unutra“.

Cijenite svoje čežnje za potpunošću jer je to sila koja vas pokreće u životu.

Uživajte u svojim savršenim nesavršenostima i pustite svjetlost da uđe.

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci