Gordana Biernat: Izaberi ljubav i vidjet ćeš čaroliju

Vi ste beskrajan izvor ljubavi. Vaša slobodna volja da uvijek odaberete ljubav je bogatstvo koje vam pruža beskrajne mogućnosti da promijenite sve na što usmjerite svoju pažnju, kaže psihologinja, spisateljica, motivacijska govornica i nevjerojatno inspirativna žena, Gordana Biernat...

Gordana Biernat

Gordana Biernat

Svemir bezuvjetno daje

Mi živimo u svijetu čarolije. Misli se pretvaraju u materiju, beskraj se pretvara u prostor i vječnost se ulijeva u vrijeme dok ja pišem ove riječi. Dok sam bila dijete, mogla sam jasno “vidjeti“ tu začaranu mašineriju koja stoji iza stvarnog svijeta. Za mene su sjajne zvijezde na nebu i zvijezde u mojem umu bile iste. Znala sam da smo Svemir i ja jedno i da je Svemir moj partner u stvaranju. Sve što sam trebala učiniti jest zamoliti Svemir za nešto i on bi mi to omogućio. Bezuvjetno. Stoga sam naučila svoja pitanja oprezno oblikovati.

Budući da sam za roditelje odabrala ljude koji zbog vlastitih trauma iz djetinjstva nisu znali pokazati iskrenu ljubav, moj unutarnji dijalog sa svemirom često je bio na temu ljubavi – “Što je ljubav?“, “Odakle ljubav dolazi?“ i ”Kako da dobijem više ljubavi?“. Ponekad bih, kada bih pomazila mačku lutalicu na cesti ili čvrsto grlila svog plišanog medvjedića, mogla osjetiti smiješan paradoks ljubavi: “Što je više daješ, to ćeš je više dobiti“. No isto tako sam i predobro znala, poučena bolnim iskustvima da, “ne možeš pružiti nešto što nemaš“.

Ljubav je jedinstvena

Tijekom beskrajnih tihih razgovora koje sam vodila sa Svemirom, shvatila sam da je ljubav jedinstvena i da joj ništa nije ravno. Ništa drugo u našoj stvarnosti nema iste “kvalitete“ kao ljubav. Postoji čudna razlika između ljubavi i svega što je negativno, poput mračnih demona - straha i mržnje. Nije riječ samo o uobičajenim, očitim razlikama, već o jednoj puno dubljoj.

Uvijek me fascinirala rečenica iz filma “Duh“ za koju mislim da savršeno opisuje pravu prirodu našeg izvora, ali i razlog zašto je ljubav tako sveta i sve je osim nje manje važno. Kada je umirao, Samov duh se okrenuo prema Molly i rekao:

“Ovo je nevjerojatno, Molly. Ljubav koju osjećaš iznutra, nju nosiš sa sobom.“

Ono što zapravo govori u trenutku svoje smrti jest da jedino što zaista “posjedujemo“ smo mi sami. Sve ostalo je posuđeno u stvarnosti vremena i prostora. A budući da je naša srž bezuvjetna ljubav, ta ljubav je sve što možemo “ponijeti sa sobom“ kad se vraćamo svojem izvoru. U tom smislu, ljubav je jedina stvarna, a sve ostalo je samo iluzija u vremenu i prostoru.

Da se drukčije izrazim. Nijedno dijete ne zna kako mrziti. To je nešto što naučimo tijekom odrastanja. Prava ljubav je bezuvjetna, dok su za negativne emocije poput mržnje potrebni određeni uvjeti da bi postojala. Mržnji predstoji neki čin ili misao. Jedna misao slijedi drugu, čime se stvara određeni vremenski tijek, što znači da je za mržnju potrebno vrijeme kako bi postojala. A budući da je mržnja frekvencija koja nešto isključuje, dakle, ona razdvaja i odguruje stvari od sebe, njoj je osim vremena, potreban i prostor.

To znači da iza “stvarnosti“ vremena i prostora ne postoji “situacija“ i “mjesto“ u kojem bi mržnja mogla obitavati. Ljubav je, s druge strane, trenutna, ona prigrljuje i uključuje sve. Njoj ništa ne mora predstojati. Ona jednostavno jest. Uvijek je dostupna u sadašnjem trenutku. Samo zbog radosti postojanja.

Ljubav je osnovni sastojak u tkivu svemira koji radi s beskrajnom preciznošću i strpljenjem.

Univerzalan jezik

Baš poput matematike i geometrije, ljubav je univerzalni jezik koji svi razumiju. Postoji izreka da je ljubav slijepa. No ja smatram da ljubav nije slijepa, već je ona samo viša frekvencija, koja, kada je osjetimo, sve pretvara u vibraciju. Ljubav nas ne mijenja samo iznutra, ona mijenja sve na što se fokusira naš um. Ona stvara atmosferu u koju je uključena čak i “tama“ kojoj je dopušteno da se pretvori u suosjećajno, toplo svjetlo ljubavi.

Ljubav je sveta. Ona je frekvencija vaše duše. Kada ste u potrazi za odgovorima unutar sebe, vi razgovarate sa Svemirom. Vi se spajate s čistom ljubavlju i istinom jer je od toga sačinjen vaš izvor. To je suština vašeg stvarnog bića. Kada ste u ravnini s izvorom, nijedna se misao ne može temeljiti na strahu ili mržnji jer poznajete ljubav u svojem najčišćem obliku – samome sebi.

Danas, ja svoju ljubav i bogatstvo dijelim sa svojim mužem i sinom. Jer, Svemir uvijek sluša i pruža. Bezuvjetno.

Vi ste beskrajan izvor ljubavi. Vaša slobodna volja da uvijek odaberete ljubav je bogatstvo koje vam pruža beskrajne mogućnosti da promijenite sve na što usmjerite svoju pažnju.

Izaberite ljubav i pogledajte čaroliju koja se nalazi iza stvarnog svijeta.

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci