Gabrielle Bernstein: Koraci prema većem povjerenju u božje vodstvo

Autorica knjige 'Univerzum ti čuva leđa' Gabrielle Bernstein govori o traganju za osjećajem sigurnosti u nesigurnome svijetu, o tomu kako vjerovati životu, nositi se s pogrešnim odlukama koje nas mogu odvući na dno, što je i sama iskusila kad se okrenula alkoholu i drogama. Ukratko, Gabrielle nas uči kako prestati okretati leđa i sebi i univerzumu jer univerzum to nikad ne bi učinio nama!

Prestanite okretati leđa univerzumu!

1. korak: Zapitajte se zaustavlja li fraza „trebalo bi“ vaše kretanje. Na koji način vaš mentalitet i misao „trebalo bi“ sudjeluje u stvaranju prepreka u vašem životu? Napravite popis onih područja života u kojima primjenjujete „trebalo bi“ i manipulirate ishodima. Ispišite sada sva svoja „trebalo bi“.

2. korak: Molite se da odbacite sva svoja „trebalo bi“ i da svoje zapreke promatrate s ljubavlju, a ne sa strahom. Sljedeći put kad utonete u mentalitet žrtve dok se pitate zašto se neki vaš plan izjalovio, izgovorite ovu molitvu i povežite se s ljubavlju: „Hvala ti, univerzume, što si mi pomogao prepoznati ovu prepreku kao priliku. Povlačim se i prepuštam tebi da vodiš.“

Ova će vas molitva osnažiti da prijeđete preko svake prepreke. Iskušajte je već danas na nečemu sasvim jednostavnom. Ako ste pod stresom i dosta vam je posla, izgovorite ovu molitvu i pustite univerzumu da vam reorganizira dan ili kad budete usred obiteljske drame i ne mognete se riješiti ogorčenosti, izgovorite ovu molitvu i prepustite ljubavi da preuzme vodstvo.

knjigaBestseler Gabrielle Bernstein ‘Univerzum ti čuva leđa’ (129 kn) u Hrvatskoj je izdala Planetopija3. korak: Prepustite prepreke univerzumu. Kroz ovu meditaciju prepustite svoje prepreke univerzumu – neka se on pobrine za njih.

Udobno se smjestite i uspravno sjednite na pod ili stolac. Zatvorite oči, zabacite ramena i izdužite kralježnicu. Duboko udahnite i zadržite dah. Potom izdišite i otpuštajte. Duboko udahnite i prepoznajte sve što držite u sebi, a onda to, dok izdišete, otpuštajte. Dugim i dubokim udasima nastavite ovu meditaciju.
Zamislite se kako udobno sjedite na nekom sigurnome mjestu koje volite. Promatrajte sebe kako ste opušteni. Smjestite se na to mjesto i znajte da ste nošeni, zaštićeni i osnaženi. Sjetite se što pokušavate kontrolirati u životu. Dok se usredotočujete na ovu situaciju, dopustite bilo kojem osjećaju da izroni.

Prepoznajte sve što vam dolazi i nastavite duboko i dugo udisati i izdisati.
Počnite zamišljati da pred vama stoji zlatna košarica. Ta je košarica iznutra osvijetljena. Kad budete spremni, nježno stavite u košaricu dio svog života koji kontrolirate. Ponudite ga, pustite i u potpunosti ga predajte. Sada si postavite cilj da ćete u potpunosti prepustiti kontrolu i dopustiti univerzumu da preuzme sve u svoje ruke. Duboko udahnite i potvrdite svoju odluku predaje.

Zamislite sada predivnog anđela koji stoji iza vas. Anđeo vam nježno stavlja ruke na leđa i uvjerava vas da s pouzdanjem možete otpustiti svoju potrebu za kontrolom. Potom anđeo uzima košaru, odlijeće s njom i pozdravlja vas mašući. Prepustili ste to univerzumu i to je sada riješeno. Ostanite sjediti još neko vrijeme dok vas prožima nova, opuštena energija. Kad budete spremni, polako otvorite oči i pogledajte prostoriju.

Nakon ove meditacije budite sigurni da je univerzum čuo vaš poziv. Ova vam vježba pomaže postaviti snažnu namjeru da okončate potrebu za kontrolom i prihvatite novi put. Sad, kad ste iza sebe ostavili sve svoje prepreke, važno je da ostanete otvoreni za plan koji vam je univerzum namijenio. Vrlo je vjerojatno da će se taj plan bitno razlikovati od onoga što ste očekivali ili čemu ste se nadali. Imajte na umu da vas vodstvo koje primate nosi u pravom smjeru, makar se u početku doimao kao zaobilaznica. Predajte se toj istini i osjetit ćete da imate punu podršku.

Vlasta Prohaska Jarec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci