Elizabeth Gilbert – moja najbrža metoda samopomoći

Jednostavno, a tako moćno! Sve što vam treba je staklenka, papir i olovka. Staklenku sreće prva je svijetu predstavila američka spisateljica Elizabeth Gilbert, nazvavši je 'gotovo apsurdno jednostavnom metodom samopomoći'

Elizabeth Gilbert, spisateljica koja je postala svjetski poznata po romanu "Jedi, moli, voli"

Elizabeth Gilbert, spisateljica koja je postala svjetski poznata po romanu "Jedi, moli, voli"

"Svaki dan, na kraju dana, uzmem komad papira (kut telefonskog računa ili dio starog popisa poslova koji moram obaviti) i napišem na njemu najsretniji trenutak tog dana, uz datum. Preklopim papir i stavim ga u staklenku. I to je to", objašnjava svoju metodu bilježenja uspomena Elizabeth Gilbert, koja je tisuće ljudi diljem svijeta potaknula da čine isto.

Kad poželi, zaviri u staklenku, izvuče papirić i razveseli se. Papirići služe kao podsjetnici na male, dragocjene trenutke koji, kaže, u isto vrijeme osiguravaju užitak i utjehu u danima kada je teško. To ne moraju biti velike stvari. Svaki je naš dan satkan od toliko mnogo malih sretnih trenutaka, a mi na njih često zaboravljamo. Pogotovo kad nam se dogode oni teški, naporni dani. Tada zavirite u svoju staklenku u koju ste vrijedno skupljali lijepe uspomene i trenutke sreće i razveselite se u sekundi! Podsjetite se na trenutke koji životu daju smisao i vrijednost.

staklenka sreće Elizabeth GilbertStaklenka sreće Elizabeth Gilbert

Karmen Miletić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci