Deepak Chopra: Tajna koja će vam pomoći promijeniti svijet

Ljude koji postižu velike stvari kao da obavija neki mističan veo potpomognut sudbinom, Bogom ili Prirodom koji mijenjaju tijek događaja. Ono što leži u srži tog misterija jest nešto s čime se ne susrećemo svaki dan - umijeće da svijet slijedi volju jedne osobe. Deepka Chopra otkriva kako je moguće namjeru pretvoriti u stvarnost

Kako djeluje svijest?

Ponuđena su mnoga objašnjenja, od karme do snage pozitivnih misli za ovo nadnaravno ili nadljudsko postignuće. Kako bismo otkrili na koji način pojedinac može promijeniti svijet, moramo pogledati kako djeluje svijest. Svi su svjesni, ali nisu svi samosvjesni, a od onih koji jesu, na razumiju svi kako točno djeluje svijest.

U zapadnoj kulturi istraživanje svijesti nije tako uobičajeno kao na Istoku, koji ima dugu tradiciju meditacije. Svrha meditacije nije samo smirivanje uma. Njena dublja namjera je povezivanje unutarnjeg svijeta s vanjskim. Pretpostavka da su ta dva svijeta odvojena uzrokuje mnoga praznovjerja i lažne pretpostavke zašto se nečije namjere ostvaruju, a nečije ne. Voli li njih Bog više? Je li sudbina na njihovoj strani?

Svaka misao može promijeniti svijet

Ako priznate mogućnost da svijest povezuje unutarnji i vanjski svijet, tada nema potrebe za takvim mislima. I krećete s pretpostavkom da svaka misao može promijeniti svijet. Odlučujući faktori nisu mistični. Oni ovise o sljedećim sastojcima koji namjeru pretvaraju u stvarnost:

  • Biti svoj i slijediti svoju istinu.
  • Ne stvarati lažnu sliku o sebi koju pokušavate dostići.
  • Imati vlastite ideje, umjesto prihvaćati tuđe.
  • Usredotočiti se i udaljiti se od potencijalnih distrakcija.
  • Imati iskustvo ući u dubinu svog uma.
  • Otpustiti kontrolu.
  • Biti uvjeren da naše želje podržavaju priroda, Bog i Univerzum – nešto veće od ega pojedinca.
  • Cijeniti sebe i svoju dobrobit.
  • Težiti idealu.

Ovi se faktori odnose na svaku vašu želju. Ona može biti velika ili mala, nije važno. Važan je stupanj samosvijesti koji primjenjujete u situaciji.

Kada svoju svijest počnete uzimati zaozbiljno, i ona će vas

Umjesto da mislite: ”Hoće li se moj san ostvariti?“, što je u najboljem slučaju samo nada, ili ”Imam li dovoljno vjere u sebe?“, što je samoporažavajuće pitanje, trudite se postati svjesniji.

Razmotrite navedene sastojke i zaista se potrudite proširiti svijest. Kada svoju svijest počnete uzimati zaozbiljno, i ona će vas. Činjenica da upravo ovoga trenutka možete promijeniti svijet leži u tome da vi to već činite kroz svoj duboki proces komunikacije između unutarnjeg i vanjskog svijeta, bez obzira vjerujete li ili ne.

Izvor: deepakchopra.com

Pripremila Tena Ožegić

Ostali članci