Danas će se dogoditi nešto dobro!

Teza da naši misaoni obrasci stvaraju okolnosti u kojima živimo nije nova, no spisateljica i duhovna učiteljica Pam Grout u knjizi E2 navodi eksperimente kojima to možemo i dokazati te uistinu mijenjati svoju stvarnost

Mi mijenjamo svoj život

Čovjek može sam oblikovati svoju stvarnost; vlastitim mislima, namjerama i djelima može utjecati na svoj život i mijenjati ga – tvrdili su duhovni učitelji, ali i znanstvenici, psiholozi i iscjelitelji mnogih epoha. Iako se to u našem materijalnom svijetu, punom nedaća, čini kao neslana šala, bezbroj je eksperimenata koji pokazuju da bi to moglo biti istinito.

Američka spisateljica i duhovna učiteljica Pam Grout i sama je došla do takvih otkrića koja je zabilježila u svojoj knjizi E2. Smatra da svatko može potvrditi istinitost njezinih tvrdnji provodeći točno devet eksperimenata prema preciznim uputama. Nije potrebno dugo učenje, sazrijevanje, pa ni novac za skupe seminare, ističe, samo spretno usmjeravanje vlastite pozornosti i misli.

Kao što su dva plus dva četiri

„Kao što su dva plus dva uvijek četiri, a lopta koju bacimo s krova uvijek padne na tlo, tako i svaka vaša misao uvijek djeluje na fizičku stvarnost“, ističe Pam Grout, pokušavajući i onima koji su sumnjičavi i puni nepovjerenja pokazati kako je stvarnost uistinu podložna promjenama, da je svijest jača od materije i kako mislima možemo oblikovati svoj život onako kako želimo. „Upravo zato što je svaka naša misao energetski val koji utječe na sve ostalo u svemiru, svakodnevno sami možemo koristiti energiju i oblikovati svoju stvarnost na temelju vlastitih namjera i odluka“, tvrdi Grout.

Jedino su nepovjerenje i sumnja istinske prepreke razvoju ovakvih mogućnosti. Ona smatra da je iznimno važno osvijestiti kako je većina naših misli, uvjerenja i stavova zapravo tuđa, jer preuzeli smo ih od obitelji, iz svoje okoline i društva. Kad njima pokušavamo suprotstaviti nove, pozitivne misli, one su daleko slabije od dobro utvrđenog, starog i običnog programa.

Eto zašto na početku ta naša urođena sposobnost mijenjanja sebe i okolnosti u kojima živimo zapravo ne funkcionira. Načelo da svojim mislima možemo kreirati vlastitu stvarnost zapravo u toj istoj „iskrivljenoj“ stvarnosti ne funkcionira. No to ne znači da se to ne može postići, ističe autorica.

žena vaniPolje beskonačnih mogućnosti

Grout objašnjava kako provesti empirijski znanstveni eksperiment za svako od devet važnih duhovnih načela kojim se dokazuje njihova valjanost.

Prvo, najvažnije duhovno načelo podrazumijeva da postoji nevidljiva energetska sila ili polje beskonačnih mogućnosti koje nas okružuje. Da bismo se uvjerili kako smo u njega uronjeni, trebamo provesti eksperiment tako što ćemo jednostavno zatražiti dokaz o postojanju tog polja. „To učinite tako da zamolite energiju, život, Boga ili što god je u skladu s vašim uvjerenjima, da se pokaže.

Zatražite jasan, nedvosmislen znak da biste bili sigurni kako nije riječ o slučajnosti i zamolite da se očituje unutar 48 sati“, objašnjava Grout. Pri tom ne možemo sami odrediti vrstu blagoslova, a autorica nas upozorava da se rezultati razlikuju, ovisno o svijesti.

Među brojnim primjerima ljudi koji su to učinili i dobili svoj dokaz o postojanju polja, od neočekivanih povišica, neobičnih poklona, iznenadnih susreta, besplatnih izleta ili putovanja, najviše je se dojmilo ono što se dogodio njezinoj prijateljici Julie. Njoj je prišao dvogodišnji dječak kojeg nikad nije vidjela i sjeo pokraj nje na klupu u parku, a Julie je imala osjećaj kao da je ponovo srela svoju srodnu dušu.

Odbaciti sumnju i očekivati dokaz svim srcem

„Da biste pravilno proveli taj eksperiment, morate odbaciti sumnjičavost i očekivati taj dokaz svim srcem i cijelom svojom dušom. Obratite pozornost na to kako se osjećate dok od energetskog polja tražite blagoslov jer možda duboko unutra ne vjerujete da zaslužujete dar“, naglašava Pam Grout objašnjavajući da o uvjerenjima ovisi jačina signala koji se prenosi u energetsko polje. O tome kakav je vaš signal, je li iskren, čist i neopterećen sumnjama, ovisi i blagoslov koji ćete dobiti.

Ona ističe da mi utječemo na polje potencijalnosti i crpimo iz njega u skladu sa svojim uvjerenjima i očekivanjima, jer ono što nam se u životu pojavljuje izravan je odraz naših misli i emocija. Tako navodi primjer žene koja se, putujući na odmor, jako mučila s teškim torbama na autobusnom kolodvoru. Uz to, stalno je pogledavala okolo čekajući autobus u koji se morala ukrcati te je čak i glasno protestirala zašto ne dolazi. Zbog svojih je frustracija bila toliko ljuta, očajna i negativna pa uopće nije primijetila da je autobus već više desetaka minuta bio parkiran metar i pol ispred stajališta, širom otvorenih vrata.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci