Budni u 5: Novi hit Robina Sharme vodi vas u svijet produktivnosti i sreće

Američki autor Robin Sharma, jedan od najcjenjenijih svjetskih savjetnika za vodstvo i samooptimizaciju, čitateljima Sense vjerojatno je već dobro poznat. Njegovi veliki hitovi „Redovnik koji je prodao svoj Ferrari” i „Vodič prema vrhunskom uspjehu” bili su među najprodavanijim naslovima u svijetu, ali i u nas te već godinama mnogima služe kao vodiči kroz moderan život. Odnedavno imamo prilike čitati njegov novi hit „Budni u 5” koji ponovno potvrđuje koliko je Sharma vješt u prenošenju ideja koje nam mogu pomoći u ostvarenju čak i najviših ciljeva

Rješenja koja se mogu primijeniti na bilo koje područje života

Robin Sharma ima specifičan pristup uspjehu i nudi cjelovita rješenja koja možete primijeniti na bilo koje područje života. Neovisno o tome želite li biti vrhunski humanitarac ili pak poduzetnik od formata, kuhar ili vrtlar, Sharma ima rješenje za vas.

No, koliko su njegovi savjeti izuzetno praktični, kako bi se stvari provele u djelo zahtijevaju barem toliko ulaganja. Dakle, ne zanosite se kreativnošću i zabavnim stilom Sharme – morate sami jako puno raditi i biti vrlo odlučni. Ako se posvetite, rezultati će doći i biti čudesni.

Priručnik i priča

Ova je knjige istovremeno priručnik i priča o dvoje običnih ljudi koji streme većoj produktivnosti i ispunjenju te na svojem putu susreću neobičnog milijardera. Kada ih on pozove na svoje luksuzno imanje na Mauricijusu, otvori im vrata u svijet o kojem su prije mogli samo sanjati. Njihova su pitanja (i sumnje) brojna, a odgovori na njih elokventni i uvjerljivi.

Skačući s lokacije na egzotičnu lokaciju, Sharma nam koristeći glas spomenutog milijardera govori o tajnama uspjeha i načinu kako ostvariti svoje snove. Autorov stil pisanja je lepršav i strastven te je i sam medij već poruka. Osim autorovih mudrosti, nailazimo na brojne citate koji su umješno prepleteni sa Sharminim originalnim mislima.

Robin SharmaRobin Sharma

Dok čitate, neprestano ćete imati osmijeh na licu

Iako se knjiga zove „Budni u 5”, rano je dizanje samo jedan element koji čini slagalicu uspjeha. Govori se još o raznim metodama koje u kombinaciji čine zapanjujuću cjelinu. Vjerujte nam kad vam kažemo da ćete tijekom čitanja neprestano imati osmijeh na licu. Sharma je vrlo zaigran te koristi pršteću terminologiju koja graniči s ekstatičnom.

Zato se pomalo začudite kada iz stanja koje najbolje možemo opisati jednostavnim uskličnikom, naglo prijeđete u područje iznimno jasnih uputa koje su potkrijepljene grafovima i dijagramima. Autor nije ovdje da na vas pazi kao na djecu, on vam ponudi vrhunsko rješenje, a ostalo je na vama.

Sve u svemu, Sharmina nova knjiga primjer je priručnika koji inspirira na svakoj stranici i, iako zahtijeva vaš trud kako bi se savjeti oživotvorili, već sam po sebi donosi veselje i sreću u život.

knjiga

Branko Matijašević

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci