Bob Proctor: Radi ono što voliš, voli ono što radiš

Bob Proctor nedavno je na svojoj Facebook stranici pitao čitatelje “Što volite raditi?“ i dobio mnoge reakcije. Više od 2500 ljudi je lajkalo, više od 600 je podijelilo objavu, a više od 125 ih je napisalo odgovore u komentarima. Odgovori su ga jako razveselili. Pozitivna energija i strast koja je izlazila iz odgovora bila je gotovo opipljiva. Potaknut tom reakcijom, napisao je inspirativan tekst o beskrajnom obilju koje postoji za svakoga od nas, samo ga moramo odlučiti primiti...

Živite na najvišoj razini

U svojoj je knjizi “Znanost bogaćenja“, Wallace Wattles rekao nešto fascinantno vezano za ovu temu. Rekao je: “Raditi ono što želite - JEST život“.

Ako radite ono što zaista želite raditi, tada živite na najvišoj mogućoj razini. A što je s novcem? Wallaceov odgovor je vrlo jasan: “Bit ćete najzadovoljniji ako se bogatite dok radite ono što ŽELITE raditi.“

Zašto? Jednostavno je. Pretpostavimo da je ono što najviše želite raditi ujedno i ono u čemu ste dobri. Kada se ova dva elementa, strast i sposobnost, spoje, tada je neopisivo lako slijediti ostatak formule za stvaranje bogatstva koja je utkana u svemiru. Upravo je tu formulu Wattles tako savršeno objasnio i opisao u knjizi “Znanost bogaćenja“.

Ispravno djelovanježivot koji bujapravilno usmjeravanje svoje volje… kada radite posao koji zaista volite, zato što ga volite, sve ostalo će doći prirodno. Otvarate se harmoniji s prirodnim poretkom svemira; uvučeni u izvor obilja.

To teče iz vas, a ubrzo, počinje teći prema vama. Stoga ću vas ponovno upitati: “Što volite raditi? Što doista želite raditi u životu?“ Ako ne znate odgovor, vrijeme je da se preispitate. Ako znate odgovor, vrijeme je za najveće pitanje: “Radite li to što želite ili barem aktivno, svjesno i svakodnevno težite tome da ostvarite svoju želju?“

Neka vaš cilj ne bude novac, već radost

Nakon toga nastavite naprijed. Nastavite znajući da se prilike nalaze na svakom koraku, a ona koja je vama potrebna, pojavit će se kada bude pravi trenutak. Nastavite znajući da obilje postoji u beskrajnim zalihama i da će se vrata prema obilju uskoro otvoriti i za vas.

Otkrijte što volite i pronađite način da to radite najbolje što možete – da vam cilj nije novac, već radost zbog toga što to radite – novac je tek jedna od veličanstvenih nagrada koje će uslijediti.

Izvor: proctorgallagherinstitute.com

Bob Proctor. Pripremila Tena Ožegić

Ostali članci