Dobivate ono što imate hrabrosti tražiti! 7 koraka prema ostvarenju svojih snova

Slijedite svoje snove jer – koliko sanjate, toliko i možete. Veći dio života ispunjavamo tuđe programe i očekivanja, a zapravo je prepoznavanje i ostvarenje svog potencijala najveća svrha svakoga od nas!

1. Preuzmite odgovornost za sebe, svoje odluke i svoju sreću

Ja biram stav je zrele ličnosti. Stoga napišite sve što vi od danas birate da njegujete u životu, a što ćete izbaciti iz njega. Popunite list papira i počnite svjesno birati. 

2. Formirajte sami svoje okruženje i ne dopustite da ono kreira vas

Cilj svjesnog kreiranja svog okruženja je minimiziranje negativnog i toksičnog utjecaja istoga na vas. Vaše okruženje vam ili crpi energiju ili vas hrani energijom – stoga, dobro birajte!

3. Vaša je energija vaš zaštitni znak 

Ne možete raditi stvari dobro ako se loše osjećate. Zato se brinite o sebi, definirajte ono što vam puni baterije, što vam daje snagu, i integrirajte to u svoj kalendar.

4. Dobivate ono što imate hrabrosti tražiti

Sjetite se da ste, kada ste zaista nešto željeli i bili spremni tome se posvetiti, nalazili način da to i ostvarite! Budite iskreni, na vama je da odlučite hoćete li iznalaziti načine ili izgovore.

5. Navike su most između onoga što želite i onoga što možete

Prepoznajte svoje destruktivne navike, definirajte svoje konstruktivne navike i budite ustrajni u tome da idete u smjeru ostvarenja osobe i rezultata koje želite.

6. Nikada ne kršite obećanje koje ste dali sebi

Nitko osim vas ne zna što zaista želite, zato vas nitko osim vas ne može dovoljno motivirati da ustrajete. A ako pronađete svoje „zašto“, dobit ćete i odgovor „kako“.

7. Budite podrška drugima i ostavite iza sebe trag

Kako kaže poznati motivacijski govornik i pisac Robin Sharma – najdublja čovjekova potreba je da živi zbog nečega ili nekoga, da ima cilj koji je veći od njega samog. Smisao je vrlo jednostavan: živite, volite, radite, stvarajte, ali mislite o tome da ostavite iza sebe osobni pečat i trag.

Pročitajte i:

Živite li život vrijedan življenja?

Elena Srzentić Frleta

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci