5 stvari koje blokiraju vaše psihičke moći

Svaki je čovjek rođen s intuitivnim i psihičkim sposobnostima, ali često se s godinama te sposobnosti smanjuju ili čak nestanu. Je li to prirodno ili nešto činimo (ili ne činimo) da se to događa?

Ovo je nekoliko stvari koje mogu umanjivati ili držati vaše psihičke moći ili uvide izvan dosega svjesnog uma.

1. Okruženost negativnim ljudima ili energijom

Kada imamo posla s negativnim ljudima, učimo podizati zaštitne omotače. Oni nas štite, ali su ujedno i prepreka za naše sposobnosti, posebno ako se s takvim osobama i situacijama često susrećemo. U tom slučaju štitove gotovo i ne spuštamo, pa oni postaju naše trajne blokade.

2. Neprovođenje vremena u prirodi

Opuštanje u prirodi iscjeljuje. Istraživanja su pokazala da šetnja prirodom poboljšava dotok krvi u mozak, što rezultira boljom pažnjom i smanjenom razinom hormona stresa, kortizola. Nasuprot tome, prema istraživanjima, šetnja uz autocestu rezultira pojačanom tjeskobom i depresijom, što može dovesti do stvaranja blokade u primanju intuitivnih informacija.

Obična šetnja čini čuda!

3. Neshvaćanje stresa ozbiljno

Većina nas razumije da visoka razina stresa nije dobra, a istraživanje je pokazalo da je i hormonska neravnoteža prouzročena visokim razinama stresa. Budući da je pinealna žlijezda dio endokrinog sustava, te neravnoteže imaju izravan utjecaj na treće oko koje se smatra poveznicom između fizičkog i duhovnog tijela. Stoga je važnije no ikad, kada ste pod velikim stresom, odvojiti vrijeme za odmor ili provođenje vremena u prirodi.

4. Očuvanje zdravlja

Mnogo je načina očuvanja zdravlja, među ostalim to su – zdrava hrana, vježbanje i ograničavanje konzumacije alkohola i lijekova. Naime, ako je tijelo u lošem zdravstvenom stanju, teško je tvoriti ili proširiti psihičke odnosno intuitivne sposobnosti. To ne znači da je potrebno biti na strogom režimu prehrane, ali svakodnevno konzumiranje loše hrane svakako može blokirati psihičke sposobnosti.

5. Neuzemljivanje

Zov duhovnog svijeta je divan, ali nedostatak uzemljenja u realnosti može biti nezgodan. Neki ljudi nose sa sobom kristale za uzemljenje ili koriste mentalne tehnike kako bi se povezali sa Zemljom. To nam omogućuje punjenje energijom, da bismo mogli biti otvoreni prema svojim duhovnim sposobnostima.

Deepak Chopra: Iscjeljujuća moć uzemljivanja

Drugi način uzemljivanja je meditiranje, makar samo nekoliko minuta dnevno. Možete slušati neku vođenu meditaciju prije odlaska na spavanje. To će vam pomoći da se osjećate smirenije i uzemljenije.

Pronađite meditaciju koja vam najviše odgovara

Izvor: www.consciousreminder.com

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci