5 smjernica za podizanje razine i kvalitete energije

Kvantna fizika dokazala je da nismo samo fizičko tijelo. Svuda oko nas je energetsko polje. Ta nas energetska aura povezuje s drugim živim bićima i sa svemirom. Sve je međusobno povezano. Svatko od nas ima jedinstvenu auru i svi smo dio iste božanske inteligencije koja je stvorila beskonačni kozmos. Evo kako možete podići razinu i kvalitetu svoje energije, a time i promijeniti životna iskustva

Kada smo u dodiru s osjećajem da smo dio božanskog, da je naša prava priroda ljubav, tada naša energija vibrira na visokoj frekvenciji. Naše pozitivne misli, osjećaji i djela podržavaju svijetlo energetsko polje. S druge strane, živimo li u stanju straha, negativnosti i odvojenosti, ispunjavamo li svoje tijelo nezdravim tvarima (hranom niske vibracije, alkoholom i drogama), tada se naše energetsko polje blokira i zatamnjuje.

Naša energija je magnet koji privlači iskustva u svijetu koja rezoniraju s našim energetskim poljem. Svi stvaramo svoju energiju načinom na koji se odnosimo prema sebi izvana i iznutra, stoga smo odgovorni za svoju energiju i svoja životna iskustva. Život nije nešto što nam se događa. Naše izvanjsko iskustvo odražava naše unutrašnje stanje.

Ovih nekoliko smjernica pomoći će vam da preuzmete odgovornost za razinu i kvalitetu svoje energije:

1. Usmjerite pažnju na dah.
Obraćanjem pažnje na dah postajete svjesni svoga tijela, smirujete živčani sustav i podižete razinu energije.

2. Usporite.
Većina nas potpuno je zaokupljena ispunjavanjem beskonačnih zadataka. Na svoj popis dnevnih zadaća stavite – Uspori i vjerujte, to je vrlo važan zadatak.

3. Osvijestite svoje osjećaje.
Naučili smo potiskivati osjećaje, naročito ako su oni negativni ili „neduhovni”. No duhovna praksa je zapravo – osjećaje svih emocija. Što prije ih osvijestite i procesuirate, prije i lakše ćete ih se osloboditi. Biti ljudsko biće ulaznica je za božansko.

4. Molite, mantrajte, afirmirajte (primjerice "Ja sam božanska ljubav").
Molitve i mantre (svete riječi) pomažu nam da reprogramiramo um i oslobodimo ga ograničenih uvjerenja. One nam pomažu da se vratimo svojoj istinskoj biti jer sadrže vibracijsku frekvenciju koja prožima čitavo tijelo.

5. Njegujte suosjećanje.
Vaša energija je nešto što zračite u svijet, ona ili uzdiže druge ili ih iscrpljuje. Kada uočimo tu ovisnost, kako utječemo jedni na druge, počinjemo preuzimati više odgovornosti za energiju koju odašiljemo. Mindfulnessom, meditacijom, vježbanjem i zdravom prehranom podižemo svoju enrgiju i počinjemo djelovati na visokoj vibracijskoj frekvenciji. To je frekvencija ljubavi i tada smo magnet za pozitivnije odnose i iskustva.

8 znakova da imate visoku vibraciju

Kada se naša energetska aura uzdigne i svjesnost proširi, živčani sustav se neutralizira i počinjemo doživljavati iskustvo duhovnog buđenja, prepoznavati svoju božansku bit. Ono što nije bilo moguće postaje moguće i pred nama se otvara čudesan život.

Izvor: www.mindbodygreen.com

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci