14 izazova za 14 dana: Lake promjene na putu ka sreći

Okušajte se u ovih 14 izazova tijekom sljedećih 14 dana i primijetit ćete znatne promjene u svom životu i raspoloženju

Ne možemo steći nove navike preko noći. Ali potrebno je samo malo volje i posvećenosti za male i pozitivne promjene svakog dana, koje će vremenom dovesti do znatnih promjena. Pokušajte se posvetiti ovim izazovima tijekom sljedećih 14 dana kako bi vaša vibracija postala jača i kako biste se približili ispunjenijem životu.

1. Birajte riječi koje potiču sreću

Sljedeći put kada vas netko pita kako ste, nemojte odgovoriti samo "dobro." Ispričajte kako ste sretni ili uzbuđeni zbog nečega što će se dogoditi tog dana. Tako ćete i sebi i sugovorniku probuditi bolje raspoloženje.

2. Isprobajte nešto novo

Kada nešto napravite prvi put, inspiracija i znatiželja se probude, pa u sljedećih četrnaest dana probajte raditi stvari koje nikad prije niste radili. To može biti nešto malo, poput započinjanja razgovora s neznancem ili isprobavanje novog jela. Ali ako želite, možete isprobati i veće stvari - posjetite novo mjesto, započnite novi hobi ili napravite neku veću izmjenu u svom domu.

3. Odvojite sat vremena dnevno za nešto što istinski volite raditi

Danas smo svi prilično zauzeti, ali uvijek možete naći sat vremena dnevno za omiljeni hobi. Bilo da je to glazba, sport ili proučavanje nečega, svakodnevno se posvetite nečemu do čega vam je stalo i primijetit ćete koliko smisla to daje životu.

4. Budite ljubazni prema drugima

Budite pristojni, čak i prema ljudima koji vam se ne sviđaju. Pokažite poštovanje, ljubaznost i suosjećanje osobama koje susrećete - ne zato što su oni dobri, već zato što vi jeste. Iznenadit ćete se kada vidite koliko će se nepristojnost oko vas smanjiti u sljedećih četrnaest dana.

5. Riješite se jedne stvari dnevno

Pokušajte svakog dana baciti ili odbaciti nešto što vam više ne treba. Možda će vam u početku to teško pasti, ali uskoro ćete se osjećati oslobođeno. Dodatne bodove i bolji osjećaj ćete dobiti ako pronađete drugi dom za stvari koje vam nisu potrebne (dajte ih u dobrotvorne svrhe ili poklonite prijateljima).

6. Radite na nekom cilju svaki dan sat vremena

Razložite veliki cilj na četrnaest manjih dijelova i koncentrirajte se na jedan dnevno (otprilike sat vremena svaki dan). Ovi mali koraci će vas polako, ali sigurno voditi ka cilju, i ovo je veoma djelotvoran način da velike snove pretvorite u stvarnost.

žena čita knjigu7. Pročitajte poglavlje dobre knjige 

Klasična djela i moderni romani potiču maštu. Nađite vremena da pročitate poglavlje knjige svakog dana, nije bitno hoćete li to napraviti na pauzi za ručak ili prije nego što odete u krevet.

8. Odvojite 10 minuta u večeri za pregled dana

Svejedno je hoćete li deset minuta samo razmišljati o pozitivnim situacijama koje su se dogodile toga dana ili ćete ih zapisati kako biste imali konkretan pregled stvari u kojima ste toga dana uživali. Osvrnite se na lijepe stvari koje ste vidjeli ili čuli, na zanimljive susrete, ali i primijetite na koji način svakim danom rastete.

9. Javite se nekome svakog dana

Sigurno imate mnogo prijatelja, poznanika, članova obitelji s kojima niste razgovarali već neko vrijeme (ili ljudi koje niste dobro upoznali). Pošaljite im poruku i započnite razgovor. Svi smo različiti i svi imamo nešto jedinstveno ponuditi drugima, a ovi mali znaci pažnje mogu napraviti mnogo više nego što mislite.

10. Isključite iz života ljude koji vas povređuju

Budite iskreni prema sebi i dobro razmislite tko vas stvarno potiče, motivira i tko vas čini zaista sretnim. Razmislite o toksičnim izvorima, ljudima koji uzrokuju vaše nisko samopouzdanje i nađite način da takve ljude isključite iz života.

11. Napravite nešto dobro

Zabavno je smišljati nove načine pažljivosti, a opcije su brojne. Možete pričuvati dijete prijateljima, dati kompliment nepoznatoj osobi, potruditi se malo više na poslu ili kupiti obrok nekome kome je zaista potrebno.

12. Ponavljajte afirmacije pet minuta svakog jutra

Možda ste već vježbali afirmacije, ali pokušajte ih ponavljati pet minuta svakog jutra prije nego što započnete dan. One su moćnije kada ih iskreno i često ponavljate - i ne zaboravite da afirmacije možete mijenjati sve dok vam ne budu zvučale zaista moćno.

13. Napravite nešto čega se bojite

Pokušajte se riješiti ograničavajućeg uvjerenja koje vam ulijeva strah i ne dozvoljava da se osjetite ispunjeno. Možda mislite da niste dovoljno pametni, talentirani, privlačni ili da nešto ne zaslužujete. Dobro istražite odakle dolaze ta uvjerenja i polako radite na tome da ih prevladate.

14. Brinite se za sebe bar 15 minuta dnevno

Budite dobri prema sebi barem 15 minuta dnevno - vježbajte jogu, pripremite kupku, recite "ne" nečemu što vas ne čini sretnima, kupite sebi nešto. Jer vi zaslužujete ljubav!

Bojana Đorđević

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci