Ulja sjemenki mrkve i grožđa

Vrlo lako prodiru u kožu, donoseći stanicama vrijedne sastojke, čime joj pomažu u održavanju vlažnosti, gipkosti, štite je od štetnih vanjskih utjecaja te ublažuju upalne procese

uljaULJE SJEMENKI GROŽĐA


Za ljepotu
Kao bogat izvor vitamina, minerala, linolne kiseline i drugih esencijalnih masnih kiselina, jača stanice tkiva i potpomaže u zadržavanju vlage u koži. Zbog posebno fine teksture često se koristi za masažu jer kožu ostavlja satenski nježnom. Uravnotežuje lučenje sebuma žlijezda lojnica, zbog čega se preporučuje u njezi masne kože i one sklone aknama. Tada ga je najbolje pomiješati s nekim hranjivijim uljem, primjerice jojobe.

Za zdravlje
Ovo cijenjeno ulje blijedo zelene boje sadržava obilje antioksidansa i polifenola te omega-3 masnih kiselina, zbog čega štiti krvožilni sustav.

uljaULJE SJEMENKI MRKVE


Za ljepotu
Ovo vrijedno ulje bogato antioksidansima često se koristi u proizvodima za njegu prije i poslije sunčanja jer potiče tamnjenje kože, ali i ublažuje njezinu nadraženost u slučaju opeklina. Preporučljivo je za suhu i zrelu kožu jer je hrani i tonira. Nježno potiče cirkulaciju i regenerira pa se upotrebljava za tretiranje kuperoze, popucalih kapilara i tamnih podočnjaka. Smiješate li ga s uljem grožđa, suncokreta ili lješnjaka u udjelu od oko 10 posto, dobit ćete pripravak za njegu masne i mješovite kože, a ako to činite s uljem marelice ili badema, njegujuću emulziju za suhu i zrelu kožu. U kombinaciji s orahovim uljem koristi se kao sredstvo za samotamnjenje kože.

Za zdravlje

Stimulira rad jetre i bubrega te smanjuje povišeni kolesterol. Pomoći će i u procesu detoksikacije.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci