Tri spasa za umorne i bolne noge

Savjetujemo vam kako da u svega nekoliko minuta osvježite natečena i bolna stopala i noge. Posvetite dužnu pažnju svojim nogama. Neka vas nose s lakoćom...

  • Nakon cjelodnevnog turističkog obilaska ili noćnog plesa, priuštite svojim stopalima masažu lopticom za golf. Ona će opustiti napeta tkiva i ublažiti bolove nakon sati provedenih u ravnim sandalama. Sjednite uspravno, savijte noge pod kutom od 90 stupnjeva pa pod petu stavite lopticu. Rolajte je duž stopala, od pete prema prstima i natrag, pa isto ponovite i na drugom stopalu.
  • Revitalizirajte noge pomoću kupke. Samo nekoliko minuta namakanja stopala i listova u mlakoj vodi s nekoliko kapi eteričnog ulja metvice, kadulje ili majčine dušice učinit će čuda za umorne, natečene i bolne noge.
  • Tuširajte donji dio nogu hladnom vodom. Idealno bi bilo da stopala ne stoje direktno u hladnoj vodi nego na drvenoj, malo uzvišenoj podlozi. Počnite od malog prsta na desnom stopalu, usmjeravajući mlaz vode od vanjske strane potkoljenice do desetak centimetara iznad koljena. Pomičite tuš tako da mlaz vode obuhvati čitav list. Zatim mlaz usmjerite na unutarnju stranu potkoljenice pa ga spuštajte sve do desnog palca. Isto ponovite na lijevoj nozi te na kraju polijte oba tabana. Mokre noge ne brišite ručnikom, pustite ih da se osuše na zraku. Imate li jako nizak tlak, ova se metoda ne preporučuje.
Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci