Pripreme za sandale

Nemojte da vas iznenade topli dani, uz savjete dr. Mehmeta Oza vaša će stopala biti na vrijeme spremna za otvorenu obuću

Riješite se neugodna mirisa. Uzrok su veoma često gljivice ili bakterije. Da biste ih se riješili (na čemu će vam partner/partnerica biti zahvalan), triput dnevno cijelo stopalo poprskajte alkoholom. Nemojte ga obrisati, nego ostavite da se osuši. Prije odlaska u krevet nanesite kremu za vlaženje, primjerice lanolin. Nakon otprilike desetak dana neugodan miris trebao bi se povući, a vaš će se partner/partnerica vratiti (iako to ne možemo jamčiti!). Ako to ne uspije, prijeđite na Betadine. Premažite njime kožu i ostavite da se osuši. Nakon pola sata isperite. Budite pažljivi, budući da Betadine može isušiti kožu.

Recept za kožu na petama. Ženama koje nose sandale često otvrdne koža na petama, zbog toga što suh zrak isušuje i nadražuje kožu. Koristan pripravak: mješavina vazelina i acetilsalicilne kiseline. Samo zgnječite dva Aspirina ili Andola u dvije žlice vazelina, utrljajte u petu i omotajte plastičnom vrećicom kako bi se zadržala vlaga. Nakon toga odumrlu kožu možete ostrugati kamenom.

dr. Oz iz knjige Vi: zauvijek lijepi

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci