Pretvorite kupaonicu u spa utočište

Kupaonicu rijetko smatramo opuštajućim mjestom u kojemu želimo dulje boraviti, ali sezona kratkih dana, koji nas mame da se dulje zadržavamo u kući, ugađajući tijelu i duhu, idealno je vrijeme da transformiramo ovu prostoriju u SPA utočište. Čak i ako imate vrlo malu kupaonicu, uz malo pažnje i truda te pomoću ovih nekoliko savjeta možete je učiniti ugodnim mjestom s opuštajućim vibracijama:

  • Iako možete biti u iskušenju eksperimentirati bojama pa se odlučiti za šarene zidove, pločice, tuš-zastor ili ručnike, da bi kupaonica izgledala umirujuće, radije se odlučite za bijelu boju jer je odlična podloga za sitne ukrase ili za zemljane tonove kakvi dominiraju u wellness centrima.
  • Police u kupaonici ne služe samo za gomilanje kozmetičkih proizvoda – ukrasite ih biljkama kojima odgovara vlaga (npr. orhideja i paprat) ako imate dovoljno dnevnog svjetla u kupaonici. Ako se pokaže da osvjetljenje u vašoj kupaonici nije dovoljno za rast biljaka, razmislite o rezanom zelenilu koje ćete držati u vazi. Vodokotlić je dobro mjesto na kojemu možete početi graditi svoju zelenu oazu pa ga ukrasite vazom s nekoliko listova ukrasne biljke slonovo uho.
  • Zamijenite plastične košare onima od prirodnih materijala, ručno pletenim. Koristite ih za odlaganje prljavog rublja, čistih ručnika ili kozmetičkih potrepština.
  • Miris je najjednostavniji način za stvaranje višeg osjetilnog iskustva. Nabavite prirodne mirisne svijeće pa ih poredajte uz rub kade ili ukapajte omiljeno eterično ulje u aroma-lampu za opuštajući miris po kupaonici.
  • Investirajte u drveni pladanj za kadu. Funkcionalan je, osobito za male kupaonice u kojima nema mjesta za odlaganje sitnica poput šalice čaja, kuglice za kupanje ili knjige, koje će vam trebati za stvaranje dodatnog ugođaja dok se opuštate u kupki.

Pročitajte i:

Koje je biljke najbolje držati u kupaonici?

Kupke - drevni recept za lijepu kožu i psihičko zdravlje

 

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci