Najbolji i najjeftiniji: Tretman za lice prirodnim sredstvima

Kad nemamo vremena ili novca za tretman u kozmetičkom salonu, njegu lica jednostavno možemo obaviti kod kuće i to uporabom sastojaka koji su nam nadohvat ruke

Premda je vrlo ugodno prepustiti se stručnim rukama iskusne kozmetičarke te u tretmanu lica uživati i u kao vremenu samo za sebe, katkad nas vremenska i/ili novčana stiska sprječava da rezerviramo termin u kozmetičkom salonu. Na sreću, tretman lica brzo i jednostavno možemo obaviti kod kuće: Jedan od takvih, usto temeljen na prirodnim sredstvima, u 4 koraka opisuje Stephanie Gerber s web-stranice Hello Natural.

1. Piling – pomiješajte žlicu sode bikarbone s malo vode ili mlijeka kako biste dobili pastu. Masirajući prstima, nanesite je na cijelo lice. Nježno masirajte kružnim pokretima nekoliko minuta. (Ako imate jako osjetljivu kožu, umjesto sode bikarbone upotrijebite rižino brašno.)
2. Parenje – da biste izbjegli naginjanje nad posudu punu vruće vode, jednostavno fotirnu rukavicu za kupanje ili mali ručnik namočite toplom vodom iz slavine, dobro ocijedite i stavite na lice. Ponovite jednom ili dvaput.
3. Maska – za hidrataciju kože napravite masku od grčkog jogurta tako da mu dodate malo meda i limunova soka. Nanesite na lice nakon parenja te ostavite oko 15 minuta, a zatim dobro isperite mlakom vodom.
4. Vlaženje – umjesto kreme, na lice i vrat nanesite malo kokosova ulja.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci