Kupka za stopala koja opušta i jača imunitet

Kako na prirodan način ojačati imunitet pojasnio je stručnjak za aromaterapiju Saša Radulović, voditelj u udruzi za aromaterapiju Anias de Moras. Prilikom odabira eteričnog ulja, kaže, treba prednost dati organskim/biodinamičkim uljima, na čijoj je deklaraciji naveden način uzgoja biljnog materijala iz kojeg je dobiveno (npr. divlji (samonikli) rast, certificirani biološki divlji rast, konvencionalni uzgoj, biološki uzgoj, biodinamički uzgoj…)

15 kapi eteričnog ulja čajevca
5 kapi eteričnog ulja vetivera
50 ml sojinog vrhnja
1 jušna žlica ulja makadamije

Posudu za stopala napunite vodom pa tek onda dodajte sojino vrhnje i ulja. U vodi možete rastopiti i malo čiste morske soli (izvlači toksine iz kože).
Ova je kupka djelotvorna protiv hladnoće i prekomjernog znojenja, za jačanje imuniteta, ali i za olakšavanje bolova artritisa, reume i atletskog stopala, a može ublažiti i glavobolju. Kupka za stopala na kraju napornog dana ponekad može imati jednako djelovanje kao i kupka cijelog tijela! Isprobajte je i uživajte!

Tople kupke (oko 38 °C) dobre su ako ste prehlađeni ili imate gripu.
Opuštajuće kupke (29 - 34 °C) služe za smirenje i opuštanje.
Okrepljujuće kupke (18 - 24 °C) stimuliraju, razbuđuju i osvježavaju.
Čajevac (Melaleuca alternifolia) je poznat po svojem imunostimulirajućem, antiinfektivnom i antimikrobnom djelovanju (antivirusno/antibakterijsko). Eterično ulje čajevca koristi se protiv svih oblika dišnih infekcija, ali i protiv infektivne upale crijeva, urogenitalnih i kožnih infekcija, akni, imunodepresije i općeg umora te kao preventiva oštećenja kože prilikom terapije zračenjem.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci