Espresso detoks kupka: Japanski recept za zdravlje i ljepotu

Kava je izvor hranjivih sastojaka i antioksidansa koji mogu koristiti koži, ali i zdravlju čitavog organizma. Iskušajte ovu kupku inspiriranu tradicionalnim japanskim kupkama od kave...

Detoksicirajuća kofeinska bomba za kupanje

Kada ste umorni, zašto ne biste šalicu kave zamijenili kupkom od kave? Kofein u vodi možda neće imati isti učinak kao ispijanje šalice kave, ali se može apsorbirati kroz kožu i djelovati blago energizirajuće, a kratki odmor u kadi upravo je ono što vam je potrebno kada ste umorni.

Primarna korist ove kupke je poboljšanje cirkulacije, a to potpomaže regeneraciju kože i povećava njenu elastičnost. Kupke od kave trenutačno su popularne u Japanu kao detoksikacijske kupke, a neka istraživanja ukazuju i na mogućnost korištenja u prevenciji razvoja raka kože. Evo kako sami možete od kave napraviti bombu za kupanje.

DIY kofeinska kuglica za kupku

Sastojci:
• 1 šalica sode bikarbone
• ½ šalice limunske kiseline
• ¼ šalice mlijeka u prahu
• 2 žlice instant kave u prahu
• 2 žličice ulja jojobe ili kokosa
• ¾ – 1 žličica vode

kupka

Priprema:
Smiješajte sve suhe sastojke pa im, žustro miješajući, dodajte ulje i vodu. Započnite dodajući samo ¾ žličice vode i dodajte još samo ako se mješavina ne bude dobro povezala. Napunite svaku polovicu okruglog kalupa, a zatim obje polukugle čvrsto pritisnite jednu uz drugu da bi se spojile u čvrstu kuglicu. Ostavite bombicu od kave da se osuši na zraku.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci