Iznenađenje pod borom: Izradite prirodne poklone

Lijepe, mirisne i prirodne darove nije teško napraviti, a osobu kojoj ih darujete razveselit ćete više od ijedne kupljene stvari. Kako ih osmisliti i pripremiti pokazala nam je aromaterapeutkinja Mary Novosel. Neka ovoga prosinca i vaš dom bude mirisna radionica božićnih darova

Pod Sensinim drvcem

Budite mudri, odustanite od predbožićne trke po trgovinama. Poklonite najmilijima nešto što će biti plod vaših ruku i vaše kreativnosti, a pritom će biti prirodno i zdravo. Aromaterapeutkinja Mary Novosel pokazala nam je da to i nije tako teško i komplicirano, a ni skupo. Zajedno s njom izradili smo mirisne kozmetičke pripravke i sitnice koje će uljepšati dom.

Pod Sensino smo božićno drvce stavili samo darove ručne izrade: sol i mirisne kugle za kupanje, piling za tijelo i balzame za usne, neodoljivi mali potpuri za koji smo sami sušili sastojke, prirodne sapune koji mogu poslužiti i kao božićni ukrasi... Nije kasno da proučite naše recepte i zaposlite ruke te ove godine darujete sasvim jedinstvene darove. 

ulja za kosu i nokteUlja za kosu i nokte miris za prostorMiris za prostor

Ulje za kosu

20 ml kokosova ulja
30 ml ricinusova ulja
5 kapi eteričnog ulja ylang ylanga
5 kapi eteričnog ulja jasmina
Pomiješajte ulja i ulijte ih u staklenu posudu. Ako kokosovo ulje nije tekuće, preporučuje se zagrijavati ga dok se ne otopi i onda pomiješati s ostalim uljima. Ovo ulje upotrebljava se za ispucale vrhove i kao uljni miris za kosu.

Ulje za nokte

1 žlica bademova ulja
1 žličica ricinusova ulja
1 žličica maslinova ulja
nekoliko kapi ulja pasjeg trna
Pomiješajte sve sastojke i ulijte u staklenu bočicu. Ovo ulje dobro je upotrebljavati svakodnevno kako bi se ubrzao rast noktiju i spriječila oštećenja i upale okolne kožice. 

Miris za  prostor

50 ml hidrolata naranče
žličica glicerina
3 kapi eteričnog ulja cimeta
5 kapi eteričnog ulja naranče
5 kapi eteričnog ulja vanilije
2 kapi eteričnog ulja jasmina
Pomiješajte sve sastojke i ulijte u bočicu s raspršivačem. Osvježite ovom mješavinom dom ili radni prostor kako biste unijeli božićnu atmosferu.

Mary Novosel, aromaterapeutkinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci