I na ove načine možete skinuti šminku

Koliko postoji različitih načina da uljepšamo svoje lice šminkom, toliko je i načina da je skinemo. Isprobajte ponekad i neke provjerene, a jednostavne recepte za prirodno skidanje šminke

1. Med i kokosovo ulje – ova kombinacija odlično skida sve tipove šminke, samo med nije primjeren za skidanje šminke na očima. Napravite smjesu koja će glatko kliziti po licu, nanesite na vaticu za skidanje šminke i laganim pokretima obrišite lice. Mmed će ga istovremeno očistiti i navlažiti.

2. Maslinovo ulje za osjetljivu i suhu kožu – osim svojih ljekovitih svojstava, maslinovo ulje odlično omekšava kožu i skida šminku. 

3. Obično mlijeko – odlično je za skidanje šminke oko očiju. Umočite vatu u mlijeko i skinite maskaru ili tuš. Isperite mlakom vodom. Posebno se preporučuje za osjetljivu kožu.

4. Losion za bebe – odličan je za skidanje šminke oko očiju samo se potrudite izabrati kvalitetan losion.

Vodite računa i o tome da prije spavanja obavezno skinete šminku. Tonici za skidanje su odlični ali znaju isušiti kožu. Osim ako nemate masnu kožu, ovaj korak možete i preskočiti.

Za skidanje šminke kod suhe kože, birajte uljne varijante. Nježno utrljajte ulje vatom, što će omekšati i najjaču šminku. Zatim umijte lice sredstvom za pranje i nježno obrišite ručnikom. Nakon toga nanesite hidratantnu kremu na vlažno lice.

Za čišćenje kože sklone aknama najbolje je koristiti sredstva koja sadrže salicilnu kiselinu.

 

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci