Voće u kozmetici

Za obnovu kože, zaštitu od UV-zračenja i održavanje boje kad potamnite odaberite voće - iznutra i izvana

"Narančasto, žuto i crveno voće i povrće sadrži biljne pigmente koji potiču pigmentaciju i pomažu u održanju boje. Stoga tijekom ljeta uživajte u marelicama, breskvama, dinjama, lubenicama, mrkvi...", savjetuje nutricionistica Darija Vranešić Bender, dodajući kako ti plodovi sazrijevaju upravo ljeti, što je znakovita međuigra čovjeka i prirode.
Da voće daje zdrav sjaj te štiti kožu i kosu znaju i kozmetičke kuće koje su integrirale vitamine iz voća u proizvode za njegu. Uz grickanje slasnih namirnica, kožu i kosu uljepšajte proizvodima na bazi vitamina i ekstrakata šipka, manga, mandarine i drugog voća.
Mandarinu potražite u Avonovu šamponu za kosu jer njegovo bogatstvo vitaminom A obnavlja i jača elastičnost vlasi. Mrkva, prirodni karotenoid štiti kožu od štetnih UV-zraka, sprječavajući iritacije kože i crvenilo. Cijela linija marke Yes to je posvećena tom blagotvornom povrću, a sadržava organsku mrkvu. Zaštitu od sunca pruža i ekstrakt nara, a kao izvor vitaminima A i C osigurava hidrataciju i regeneraciju kože. Crvene bobice nara potražite u proizvodima za njegu zrele kože prirodne kozmetike Weleda.
I ne zaboravite, iako štitite kožu dobrim izborom namirnica, krema sa zaštitnim faktorom je nužna.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci