Urasle dlačice: Kako ih se riješiti

Zbog učestalog ili nepravilnog brijanja, može se dogoditi da na koži iskoči crvena i bolna upalna bubuljica. Evo nekoliko prirodnih trikova kako nježno riješiti problem uraslih dlačica...

Da biste brzo i efikasno riješile problem urasle dlačice, najbolje ju je tretirati jednako kao i prištić na licu:

• Imate li kod kuće kremu za akne, utapkajte je na mjesto upale, i postupak ponavljajte svaki dan dok ne vidite poboljšanje.

• Od odlične pomoći mogu biti i kemijski eksfolijatori, odnosno kreme sa salicilnom kiselinom ili AHA kiselinama. One će isušiti upalu i eliminirati odumrle stanice s površine kože kako bi se začepljena pora lakše otvorila.

• Organsko eterično ulje čajevca odlično je prirodno rješenje za ublažavanje problema upaljene urasle dlačice jer ima protuupalna i antibakterijska svojstva. Ulje čajevca razrijedite u maslinovom ili bademovom ulju pa svakoga dana umasirajte u zahvaćeno područje, dok ne primjetite poboljšanje.

• Za blaže oblike upale, pomoći može i 100 posto čisti gel aloje koji, također, ima antibakterijska i antifungalna svojstva. Ovaj proziran, hidratizirajući gel blažit će crvenilo i nateklinu te ubrzati proces zacjeljivanja.

M.D.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci