Upoznajte prvu maskaru na svijetu koja ne stvara otpad

Američki brend održive kozmetike tvrdi da je proizveo maskaru koja u potpunosti zadovoljava zero waste filozofiju življenja!

Zero waste maskara

Američki brend održive kozmetike Izzy Beauty Inc. tvrdi da je proizveo prvu maskaru na svijetu koja u potpunosti zadovoljava zero waste filozofiju življenja bez stvaranja otpada.

Maskara na biljnoj bazi načinjena je od lokalnih sirovina te ima certifikat da je ugljično neutralna, što znači da je njezin ugljični otisak na okoliš sveden na minimum zahvaljujući održivoj proizvodnji i prodaji. Maskara je u tubi od nehrđajućeg čelika medicinske kakvoće, pa se može neprestano iznova koristiti.

Čim kupac potroši maskaru, putem takozvane cikličke pretplate vraća je proizvođaču na sterilizaciju i ponovno punjenje pomoću obnovljivih izvora energije. Proizvodi se šalju u recikliranim omotima, a lanac opskrbe u krugu je od petstotinjak kilometara, pa se tako smanjuje količina plinova što nastaju prijevozom.

Izzy zero waste maskara (7)

Izzy sadrži 94 posto manje plastike od većine drugih maskara, no plastika se ipak koristi da bi se izradili dovoljno fleksibilni i izdržljivi aplikatori. Utjecaj na okoliš smanjuje se tako što su plastični aplikatori već reciklirani i pogodni za daljnju reciklažu.

Ivana Vodogažec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci