Ulje sjemenki grožđa - zvijezda pomlađivanja

Ulje sjemenki grožđa mnogi stručnjaci nazivaju zvijezdom među sastojcima koji pomlađuju. Evo zašto

Svojim bogatstvom antioksidansa značajno smanjuje oštećenja koja uzrokuju slobodni radikali - regenerira, iscjeljuje i zateže kožu, ublažava ožiljke i izravnava bore. To sve čini ulje koje zapravo nastaje kao nus­produkt. Sjemenke grožđa se u procesu pravljenja vina obično odvajaju pa se iz njih tiještenjem dobiva ovo dragocjeno ulje.

Odličan je izvor masnih kiselina i vitamina E, a polifenoli i flavonoidi, koji se u ovom ulju nalaze, sadrže velik broj antioksidacijskih spojeva. Hranjivo ulje sjemenki grožđa koristi se u širokom spektru proizvoda za njegu kose i kože. Pogodno je za sve tipove kože, čak i za njegu masne kože jer nije komedogeno, lako se apsorbira i ne ostavlja masni trag, nego osjećaj satenske mekoće.

Iskušajte: Hidratantna dnevna krema protiv bora za sve tipove kože s uljem sjemenki grožđa i vitaminom E, 49 kn, Nivea; Vinosource noćno obnavljajuće ulje za obnovu i umirenje suhe i osjetljive kože, 244 kn, Caudalie; Wine Therapy Grape-vitamin concentrat, pomlađujuće suho ulje, 153 kn, Afrodita; ulje sjemenki grožđa, 89 kn, OleoTherapy

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci